Nemoc-zdravotní pojišťovna

• (neregistrovaný)

10. 11. 2009 12:41

Pokud je zaměstnanec na nemocenské hlasí se tato skutečnost na zdravotní pojišťovnu?
    Doposud jsem to řešila pouze s OSSZ.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 11. 2009 13:03

Renáta (neregistrovaný)

Re: nemoc-zdravotní pojišťovna
      Pobírání nemocenských dávek se na ZP hlásí jen pokud k nemoci došlo v tzv. ochranné lhůtě. A i toto není povinností zamětnavatele, ale bývalého zaměstnance.

• 10. 11. 2009 13:12

rv (neregistrovaný)

to jsem si taky myslela, jenže teď mi bylo řečeno, že pokud za zaměstnance není odvedeno ZP, tak je to nutné hlásit, dokonce mi bylo vynádáno, že to je snad jasné

• 10. 11. 2009 14:21

jk. (neregistrovaný)

Pokud je zaměstnanec pořád v prac.poměru a je v prac.neschopnosti, žádným "extra" způsobem se to na ZP nehlásí. Pouze se pořád posílá z každých mezd Přehled o platbě zdravotního pojištění zaměstnavatele. Není tím tedy myšleno toto, že se i přesto posílá každý měsíc ten přehled?

• 10. 11. 2009 14:29

Renáta (neregistrovaný)

Také posíláme "pouze" měsíční přehledy. Zatím jsem nenarazila na ZP, které by to nestačilo i v případě, že zaměstnanec byl v PN celý měsíc. Zrovna mám i po kontrole, a tento případ jsem v kontrolovaném období měla a žádné upozornění jsem nedostala. Jestli vy jste nenarazila na nějakou "schopnou" úřednici :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).