Re: potvrzení příjmu (hypotéka) - spěchá
samozřejmě mu nic takového nepotvrdím, jen mě zajímalo čím argumentovat
Re: potvrzení příjmu (hypotéka) - spěchá
Pokud toto potvrzení potřebuje pro hypotéku, tak banka si pak pravdivost ověřuje na sociálce, kde požaduje výpis vyměřovacích základů pracovníka, některá banka toto potvrzení požaduje již při sjednání hypotéky, takže si myslím, že zaměstnanec u banky neobstojí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
10. 11. 2009 15:35
Dobrý den,
mám zam-ce, kterému jsem před nedávnem potvrzovala příjem a tento zam-ec bohužel nedostal hypotéku kvůli nízkému příjmu. Byl se domluvit s jednatelem společnosti, aby se mu do potvrzení napsala 2x vyšší výplata než jakou má - a jednatel mi teď oznámil, abych mu vystavila nově potvrzení na nepravdivou mzdu. Chci se zeptat, čím mám oponovat, že nemůžu takového potvrzení vystavit. Pamatuju si, že kdysi platilo to, že pokud vystavila mzdovka (nebo jiná odpovědná osoba) falešné potvrzení a náhodou by človíček, kterému bylo vydáno toto falešné potvrzení, přestal platit a dostalo by se to až před soud a zjistilo by se, že je potvrzení nesprávně uvedené, tak že pak se nějakým způsobem postihovala osoba, která vystavila takového potvrzení. Platí toto ještě?
Děkuji