Re: Jde u zálohy o kurzový rozdíl??
Ne. Zálohová FA je plně uhrazená, tak by neměla figurovat v seznamu, pokud si takový seznam vedete.
Př.: zálohová FA na 100,00 EUR, zaplatíte 100,00 EUR FA je plně zaplacená. Není důvod dělat přepočet kurzem, jelikož o zálohové FA neúčtujete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
10. 11. 2009 16:50
Dobrý den,
není mi jasná jedna věc: dodavatel nám dodá zálohovou fakturu dejme tomu na 1000,- EUR. My používáme pevný měsíční kurz, přepočtu tedy tuto částku pevným kurzem např. 25,50 = k úhradě 25.500,- CZK (tato částka se mi objeví na zálohové faktuře k úhradě). Platba ale proběhne dle kurzu banky z CZK účtu, např. v kurzu 25,60 CZK, tudíž je fakticky uhrazeno 25.600,- CZK. Zálohová faktura jako taková se neúčtuje, účtuji až úhradu bankou 314/221. V tom případě mi ale v neuhrazených (případně přeplacených) fakturách bude stále vyjíždět tato zálohová faktura, kde bude vždy nějaký rozdíl. Je v tomto případě správně zaúčtovat kurzový rozdíl 314/663, příp. 563/314??
LD