Návrat části mzdy zaměstnavateli

• (neregistrovaný)

10. 11. 2009 23:19

dobrý večer. moje situace je trochu složitější, ale myslím, že v dnešní době ne příliš neobvyklá. ráda bych se zeptala, zda je nutné vrátit zaměstnavateli část již vyplacené mzdy v tomto případě:

podepsala jsem "dohodu o provedení práce", kde maximální počet odpracovaných hodin je 150 za rok. výše hodinové mzdy je ve smlouvě stanovena na 140Kč/h, proběhla však ústní dohoda o tom, že mzda bude poloviční, respektive se počet odpracovaných hodin vydělí dvěma tak, aby jich bylo ve výsledku odpracovaných méně. v jednom pracovním měsíci jsem však na účet obdržela mzdu, která byla dvojnásobná, tzn. účetní nevydělila počet hodin, které jsem odpracovala, takže jsem ten měsíc měla hodinovou mzdu místo 70-ti, již zmíněných 140 Kč/h. Potřebovala bych vědět, jestli tedy v tomto případě musím zaměstnavateli peníze vrátit nebo ne. jde mi o to, že si nejsem jistá, kdo je ve větší nevýhodě, zda já, či zaměstnavatel. ale mám pocit, že já bych měla být krytá částkou danou ve smlouvě, tedy 140 Kč/h a proto bych neměla nic vracet. prosím o rychlou odpověď. děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).