Hlavní navigace

Nemoc a nepředávání podkladů

  • (neregistrovaný)

    11. 11. 2009 8:27

    Máme problém se zaměstnancem, který 7. měsíci přinesl neschopenku a od té doby žádný doklad, nebere telefony, na adrese není k zastižení. Nevíme, zda je pořád nemocný, nebo je již uschopněn. Poradím někdo, co v takové situaci dělat?? Sociálka stále volá co s ním je. Děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 11. 2009 8:35

      xy5

      Re: nemoc a nepředávání podkladů
      v prvé řadě byste měli kontaktovat ošetřujícího lékaře, zda je dotyčný vůbec nemocný, když nemůžete sehnat přímo dotyčného zam-ce, abyste se ho na to zeptali
      potvrzení o trvání PN vám nevystaví, ale alespoň budete vědět, zda je , či není nemocný
      pokud je nemocný, může (po vaší dohodě) odevzdávat potvrz. o trvání PN přímo OSSZ (potvrz. kopii tohoto potvrz. by Vám ale měl předat)
      pokud není nemocný, tak mu píšete neomluvenou absenci - může to být základ pro to, abyste ukončili PP dle § 55 odst. 1b)

    • 11. 11. 2009 8:35

      Simča (neregistrovaný)

      Re: nemoc a nepředávání podkladů
      Mě osobně kdyby volala sociálka a chtěla vědět, co je s nemocným zam-ce, tak by to pro mě byl impuls k tomu, abych zavolala lékaři, který vystavil neschopenku..

    • 11. 11. 2009 8:36

      vv (neregistrovaný)

      Re: nemoc a nepředávání podkladů
      Již jsem také něco podobného řešila. Zavolala jsem ošetřujícímu lékaři. V mém případě jsem zjistila, že nechodí na kontroly a ošetřující lékař jej po opětovném vyzvání k náštěvě uschopnil. Mohlo by se vám stát, že již nemarodí, ale prostě nechodí do práce.

    • 11. 11. 2009 8:37

      all (neregistrovaný)

      Re: nemoc a nepředávání podkladů
      Poraďte sociálce, ať místo volání vám, udělá kontrolu u zaměstnance a pokud ho nezastihne, tak ať kontaktuje lékaře.
      Zajímavé, že třeba u našeho zaměstnance den po návratu po operaci v nemocnici dělali kontrolu a když ho nezastihli doma (byl u obvodního lékaře ), tak lékaře ihned kontaktovali sami.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).