DPH přes datovou.schránku bez podpisu?

• (neregistrovaný)

11. 11. 2009 10:17

Posíláte Přiznání k DPH za 10/09 přes datovou schránku? Chtěla jsem ho tak poslat, ale bylo mi sděleno, že musí být podepsáno osobou oprávněnou k podpisu za daňový subjekt. No já myslela, že stačí, že je posláno přes datovou schránku ( tak se o tom aspoň mluvilo - že netřeba podpisu), ale asi to není pravda a když to tak pošlu tak ještě musí být elektronicky podepsáno. Tak ty datové schránky jsou pak k ničemu. Jak vy posíláte DPH přes dat.schránku?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 11. 2009 11:40

m. (neregistrovaný)

Re: DPH přes datovou.schránku bez podpis
      Zatím jsem to nezkoušela, ale přes www.mfcr.cz to chci zkusit, podpis nemusí být, pokud je DPH v termínu zaplaceno, aspoň to píší v jejich návodu. Musíte si akorát uložit potvrzenku do počítače, schránka uchovává jen 90 dní.

• 11. 11. 2009 12:56

Věra (neregistrovaný)

Tak jsem DPH poslala přes www.mfcr.cz (EPO) bez podpisu a přes moje přihlašovací heslo, což není majitelů firmy ale jen moje zmocněné. Volala jsem na FÚ a paní mi řekla, že zítra mi dá vědět jestli to tak může být. Tak dám vědět.

• 11. 11. 2009 21:47

ZB (neregistrovaný)

Nepodepsané DAP a zaplacená daň již neplatí od 1.7.2009.
      Pokud přes datovou schránku posíláte přiznání jako html soubor vytvořený v EPO, tak postupujete správně. Podpis jednatele, pokud může jednat samostatně, nahrazuje odeslání z datové schránky. Pokud datouvou schránkou pošlete pdf otisk přiznání, nebude toto ze strany FÚ akceptováno.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).