Re: úhrady faktur hotově
No ono to bude tak, že v s.r.o. podepíše výdej peněz pan XY a u FO příjem taky pan XY. Takže asi v tom jsem viděla problém a také v tom že se občas přelejval peníze mezi firmama, tak jak je to potřeba - asi to znáte. Má 2 firmy, ale papíry leží u mě na jednej hromadě.
Díky za odpovědi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
11. 11. 2009 10:31
Podnikatel má jednu firmu jako FO (DE) a jednu jako s.r.o. (PÚ).
FO pronajímá s.r.o. prostory a přefakturovává třeba naftu, pojištění atd. - takže vystavuje na s.r.o. faktury.
S.r.o. nemá na BÚ moc peněz, ale v pokladně má přebytek peněz (teda pouze papírově).
Šlo by, aby s.r.o. zaplatila ty faktury hotově? Třeba v prosinci více faktur v celkové částce cca 150 tisíc?
Jde mi o to zlikvidovat ty fa, které mi tu leží i rok či dva, ale nevím jak by se na to díval FÚ při kontrole. Nebo jestli v tom není nějaký jiný háček. Ale z daň. hlediska to půjde FO do příjmů, takže se to zdaní.