Re: výdělečná činnost při RD
Teď už to chápu. Když jsem si vždy četla diskuse a jiné komentáře na internetu k dané problematice měla jsem pocit, že je přímá vazba mezi "původním místem" a nárokem na rodičovský příspěvek. Jak jste mi vysvětlil(a), tak to tak není. Ještě jednou děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
DPP podle zákona o zemědělství a uplatnění slevy na pojistném
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
11. 11. 2009 13:59
Dobrý den,
můžete mi poradit, podle kterého ustanovení platí podmínka, že nelze při rodičovské dovolené vykonávat stejnou práci uvedenou ve smlouvě u stávajícího zaměstnavatele, pokud bych u něj chtěla vykonávat práci i během rodičovské? V zákoně o státní soc.podpoře je uvedena podmínka možnosti výdělečné činnosti při zajištění péče jinou osobou a výdělečnou činnost jsem našla definovanou jako činnost, která v ČR zakládá účast na nemocenském pojištění nebo OSVČ. Žádnou jinou omezující podmínku jsem nenašla. Ptám se hlavně proto, že na odborech sociální podpory nám řekli, že neřeší z jaké smlouvy příjem žadatel má, pouze řeší dodržení podmínek celodenní péče nebo počet hodin, pokud je dítě umístěno ve školce, atd.