Re: paušální výdaj na auto ÚČTOVÁNÍ
No takhle by to bylo super, že? i paušál i DPH...a možná to tak ministři také chtěli, kdo ví :-))) můžete mi pane Vladimíre vysvětlit jak ten paušál vydáte? Já ten paušál totiž nikomu nevyplácím ani v hotovosti ani převodem...
To by mě zajímalo taky. Stále zde čteme jak je nárok u paušálu i na odpočty DPH, na uplatnění základní náhrady dle §24/2/k/3 a tak
stále čekám kdo první napíše co potom s tím = jak zaúčtovat v PÚ
nebo jak zaevidovat v DE. Tím se teprve pozná co je správné a co
je jenom řečnický výkon diskutujících.
Jako mustr můžeme využít poznatku -tomíka-
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=626709
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Děkuji za reakci, ráda čtu Vaše příspěvky, líbí se mi Váš nadhled, já jsem spíše pesimista, ve Všem vidím černotu, jestli mohu, požádat ještě o dotaz: nedávno jsem si říkala, že vlastně pokud někdo založí firmu s tím, že bude mít nějaké zaměstnace, "šije" na sebe trochu boudu v tom, že pokud je zaměstná na dobu neurčitou, může pěkně začít střádat na jejich odstupné, až půjde zaměstnavatel např. do důchodu, jen tak se dle mého zaměstnanců "zbavit" nelze, protože pro krásný oči zaměstnavatele přeci zaměstnanec PP na dobu neurčitou dohodou jistě neskončí a nikdo neřeší, že se zaměstnavatel "stará" o lidi několik let...jestli mi rozumíte...a takových tezí, dotazů a volovin mám fůru...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
11. 11. 2009 15:53
Prosím někoho zkušeného o radu. Jak účtovat paušální výdaj na auto, jsem s.r.o. Zatím mám v nákladech PHM a DPH na 343, výdaj z pokladny nebo z účtu. Vzhledem k z.o DzPř však místo PHM mohu uplatnit paušál, tzn. PHM nedaňové a daňový paušál, i když je skutečná spotřeba PHM nižší. Schovám si doklady, udělám evidenci jízd k prokázání ekonomické činnosti dle z. o DPH a DPH je dle mého názoru nárokováno oprávněně. Nechápu ovšem jak mám zaúčtovat paušální výdaj, chápu že by šel do nákladů, ale co druhá strana? Podle mě to jde upravit jen v daňovém přiznání, podobně jako daňové odpisy, ale zatím jsou všude jen staré tiskopisy na rok 2008 a tam se to tak netváří. Nevíte o tom někdo něco bližšího?Děkuji.