Podpis a razítko na fakturách pro ZP

• (neregistrovaný)

12. 11. 2009 6:33

Dobrý den,
    vystavuji elektronické faktury za lékaře pro zdrav.pojišťovny s vlastním el.podpisem na základě komerčního certifikátu. Z důvodu poruchy PC jsem vystavila vyjímečně fakturu "papírovou" s mým razítkem a podpisem. Ta byla následně lékaři vrácena s tím, že vystavený doklad nemá potřebné náležitosti : podpis a razítko osoby, která je určena za smluvní strany jednat.

Vzhledem k tomu že na fakturách není povinné razítko a podpis dodavatele, je tomu snad pro zdravotní pojišťovny jinak? Bylo by komplikované fakturu vystavit a nosit nebo posílat ji lékaři, který má bydliště v jiném městě, k podpisu a až poté na ZP. Odeslání by se tím zpozdilo min. o 2 dny.

V hlavním zaměstnání běžně vystavuji faktury s mým jménem a nikdy se nestalo že by nám někdo fakturu vrátil z toho důvodu že tam není podpis dodavatele ale pouze účetní :(. Děkuji za názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 11. 2009 11:58

Katuška (neregistrovaný)

Re: Podpis a razítko na fakturách pro ZP
      Razítko ani podpis není zákonnou náležitostí faktury, ale jestli to mají sjednáno ve smlouvě s pojišťovnou, pak by to tam být mělo.

• 12. 11. 2009 15:41

JS* (neregistrovaný)

Děláte celé účetnictví pro soukromého lékaře nebo jen vystavujete faktury za zdravotní péči? Taky účtuji lékaře a mám drobný problém. Jestli máte náladu, prosím ozvěte se na e-mail. Děkuji

• 16. 11. 2009 13:22

a (neregistrovaný)

Už Vám jdu napsat :).
      Z VZP jsem odpověď na tento dotaz vůbec nedostala. Asi neví.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).