Re: Papír pro pojišťovnu - prosím pomoc!
Letos jsem už papír pro KOOP.psala.Do kolonky č.5a jsem vyplnila průměrný hrubý příjem a do zameškaných prac.dnů pouze pr.dny,ve vašem případě těch 10. V kolonce č.5b pak ale výjde částka násobku průměr.mzdy a počtu zameškaných dní,ale ponížená o částku za těch 7.5 hodiny.
Zameškané dny jsou pracovní dny od počátku PN do konce PN.Tedy těch 14 dní tam patří.J.
Re: Papír pro pojišťovnu - prosím pomoc!
Aha, tak to jsem asi pomotala. Já jsem chtěla počítat 10 dní (to jsou pracovní dny, které zameškal při náhradě - prvních 14 dní nemoci) a tam tedy mají patřit VŠECHNY pracovní dny, které zameškal od začátku do konce nemoci (tzn. od 26.8.2009 - 18.10.2009 byla nemoc a to bylo 37 prac. dnů vč. prvních 14 dní). Takže výpočet v 5b bude: 37x8-7,5 = 288,5hod x 99,88Kč = 28815Kč ??? Počítám dobře?
Děkuji za odpověd!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
12. 11. 2009 7:49
Dobrý den!
Vyplňuji papír pro pojišťovnu (Kooperativu) ohledně pracovního úrazu. Zaměstnanec v den PÚ odpracoval 7,5hodiny a od tohoto dne má taky nemocenskou. Normálně pracuje 8 hodin denně. V bodě 5. pís. b) "Výpočet průměrného výdělku za zmeškané pracovní dny dočasné PN" dělám výpočet takto:
10 pr. dnů PN x 8hod. - 7,5hod. = 72,5 hod.
Nevím, zda jsem to napsala srozumitelně, ale chtěla bych se zeptat zda to počítám správně s těmi 7,5 hodinami a zda se do těch zmeškaných pracovních dní počítají dny, které zameškal v době těch prvních 14 dnů náhrady.
Děkuji za odpověď.