Re: Více dohod o PP v jednom měsíci
souběh při registraci na UP je do 4000 hrubého za měsíc
V tomto zákoně jsem to nenašla. O pracovněprávním vztah nebo služební poměr by jít nemělo a o OSVČ také nejde.
Znamenalo by to, že by se mohla uzvřít Smlouva o dílo, ze kt. by si "uchazeč o zaměstnání" vydělal 15 tisíc a nemusel by je danit ani odvádět pojištění a nebyl by vyřazen z ÚP (vyhovoval by §25)??
Jestli je evidován na ÚP, tak jeho evidence tímto končí. Při ÚP si může vydělat jen 4000,- měsíčně. Domluvte se, jestli by pro něj nebylo lepší ty dohody rozepsat na 3 měsíce.
Ohledně RZD záleží na jeho ostatních příjmech během roku. Jestli nemá z nějakého důvodu povinnost podávat DP a vy budete jeho poslední zaměstnavatel v roce, můžete mu RZD udělat. Taky je možné, že žádnou daň neplatil, není mu tedy co vracet, takže ani o RZD nebude žádat.
Abych to doplnila , na ty dny co bude pracovat u nás bude z UP vyřazen, prý toto lze.Spíš mě zajímá tento postup.Dohody v jednom měsíci sečtu, pokud bude součet vyšší než 5000 Kč.....srážková dan se mění na zálohovou.Mohu mu nezdanitelnou částku v tom měsící odečíst pokud podepíše prohlášení ? Tak že by u nižších příjmů se HM=čisté mzdě ? Toto mě zajímá asi nejvíce DIKY
>>>>>Chceme uzavří v jednom měsíci dvě dohody o provedení
>>>>>práce na stejnou činnost-školení u jednoho pracovníka
>>>>>.První je na 3000 Kč a podepsalo se
>>>>>prohlášení.Druhá
>>>>>je na 6000 Kč. Jak postupovat ted ? mohu u té první
>>>>>použít srážkovou dan ? a u druhé zálohovou ? A nebo
>>>>>se bere součet všech jednotlivých Dohod v měsíci a
>>>>>u obou bude zálohová dan z příjmů ? kdo mi
>>>>>poradí....moc Vám děkuji
>>>>
>>>>Příjem v jednom měsíci daníte dohromady. Při
>>>>podepsaném prohlášení je daň vždy zálohová a uplatní
>>>>se slevy.
>>>>On nemá podepsáno jinde?
>>>
>>>ne ne je na úřadu práce a potom tedy si musí podat
>>>za sebe dan.přiznání , nebo mu provedu roční
>>>zůčtování v březnu příštího roku ?
>>Ohledně RZD záleží na jeho ostatních příjmech během
>>roku. Jestli nemá z nějakého důvodu povinnost podávat
>>DP
>>a vy budete jeho poslední zaměstnavatel v roce,
>>můžete
>>mu RZD udělat. Taky je možné, že žádnou daň neplatil,
>>není mu tedy co vracet, takže ani o RZD nebude žádat.
>
>Abych to doplnila , na ty dny co bude pracovat u nás
>bude z UP vyřazen, prý toto lze.Spíš mě zajímá
>tento postup.Dohody v jednom měsíci sečtu, pokud bude
>součet vyšší než 5000 Kč.....srážková dan se mění na
>zálohovou.Mohu mu nezdanitelnou částku v tom měsící
>odečíst pokud podepíše prohlášení ? Tak že by u nižších
>příjmů se HM=čisté mzdě ? Toto mě zajímá asi nejvíce
>DIKY
Podepíše prohlášení, protože jinde nemá podepsáno. Při podepsaném prohlášení se vždycky, při jakékoliv výši příjmu (i pod 5000,-), daní zálohovou daní a uplatní se sleva. Bude mít 2 výplatní lístky, na jednom žádná daň nebude a na druhém bude základ daně navýšen o odměnu z první DPP. Ve vašem případě celou daň pokryje sleva. Dostane celých 9000,-.
Nešlo by dát obě DPP v jednom měsíci na jeden výplatní lístek kde by byla suma hodin dle podepsaných DPP a suma hrubých mezd ? jediné co by nesedělo jsou datumy.Výsledek je přece stejný.Pokud nelze, jak jsem to myslela s tím první výplatním lístkem ? byl by nulový ? Díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 11. 2009 10:28
Chceme uzavří v jednom měsíci dvě dohody o provedení práce na stejnou činnost-školení u jednoho pracovníka .První je na 3000 Kč a podepsalo se prohlášení.Druhá je na 6000 Kč. Jak postupovat ted ? mohu u té první použít srážkovou dan ? a u druhé zálohovou ? A nebo se bere součet všech jednotlivých Dohod v měsíci a u obou bude zálohová dan z příjmů ? kdo mi poradí....moc Vám děkuji