Re: Sídlo x provozovna u s.r.o.
s.r.o. má vždy sídlo, které se zapisuje do OR i do ŽR. Na dokladech můžete uvádět i doručovací adresu jinou než sídlo, ale sídlo musí být uvedeno vždy.
Místem podnikání se v § 13a rozumí místo podnikání OSVČ, nikoliv s.r.o. a toto se zapisuje do ŽR, případně do OR, je-li tam zapsán.
U s.r.o. se nikde žádné místo popdnikání nezapisuje, máte-li provozovnu, ta se ohlašuje ŽÚ a je zapsána v ŽR, do OR se nezapisuje.
a co by se ŽÚ nelíbilo, že sídlo firmy není totožné s provozovnou? na ŽÚ máme provozovnu řádně nahlášenou a kde je sídlo firmy taky, nikdy jste se nedívala na doklad třeba z tesca uvádí tam adresu Pražskou i když nakupujete třeba v Brně, samozřejmě, že provozovna v Brně je uvedena pod adresou sídla firmy tj. Praha
Já myslím, že si to bytečně komplikujete sama.
Na úč. dokladech budte muset vždy uvádět sídlo firmy, v to nevidím žádný problém a vždy si tam můžete dát další-korespondenční adresu,na kterou bude chodit pošta, tak v čem problém? V OR bude vždy zapsáno jen sídlo, žádné místo podnikání ani provozovna, tak se ničeho nebojte.
nekomplikuju to já, ale úžasný program, který neumí 2 adresy. Z mého pohledu neumí skoro nic, ale tohle je docela problém. Bude se muset nejspíš zajistit přeposílání.
Teď mě napadá - máte někdo zkušenost s P.O. BOXem? když ho budu mít v adrese, tak by teoreticky měla pošta zůstat viset v PO Boxu, ne?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 11. 2009 14:16
Pročetla jsem historii, seč mí síly stačí, nicméně jednoznačné stanovisko jsem nevyčetla.
S.R.O. má sídlo na jedné adrese, provozovnu na adrese jiné. Provozovna je de facto místem výkonu podnikání. Veškerá činnost se odehrává v tuto chvíli na provozovně (sídlo je v totální rekonstrukci, ani poštu nelze doručovat). Kterou adresu musím mít na účetních a daňových dokladech? Stačí adresa na provozovnu (jde o delší časový úsek). Dle obch.z.§13a je v ost. 1 uvedeno toto: "údaj o své firmě, jménu nebo názvu, sídle nebo místu podnikání a identifikačním čísle" z čehož bych vyvodila, že stačí místo podnikání - a tuto provozovnu nechat v ŽL potažmo OR zapsat jako místo podnikání. Nebudu mít ještě někde jiný problém? např. ŹÚ, nebo právě FÚ - daň.doklady? moc prosím o radu zkušenějších. Děkuji