Re: Evidence zakázek-jak spočítat hodiny
My to děláme tak že měsíčně si píšeme na jaké zakázce kdo dělal a kolik hodin. Potom vezmu jednotlivé zaměstnance (průměr na hodinu v hrubém -dle mezd) a spočítám kolik hodin dělal na zakázce x prúměr na hodinu - to je náklad + z toho vypočítám 25% soc.poj. a 9% zdr.poj.-což je také náklad = mám mzdové náklady na zakázku.
Takže takhle rozpočítáváte jednotlivě zaměstnance? U nás právě na jedné zakázce dělá i 20 lidí tak to by bylo asi práce.
A do evidence to takhle rozpočítáváte nebo tam rovnou napíšete celkovou částku mzdových nákladů na zakázku?
>>Dobrý den, máme ze zákona povinnost vést evidenci
>>zakázek, rozepisovat náklady a výnosy. jsme autodílna.
>>Do
>>výnosů uvedu částky dle faktury ne? Materiál do
>>nákladů je mi jasný, ale jak mám spočítat hodinu
>>práce?
>>Omlouvám se za hloupý dotaz ale nevím jak na to, mám
>>spočítat průměrné náklady na mzdu děleno průměrným
>>počtem
>>hodin v měsíci?
>
>My to děláme tak že měsíčně si píšeme na jaké zakázce
>kdo dělal a kolik hodin. Potom vezmu jednotlivé
>zaměstnance (průměr na hodinu v hrubém -dle mezd) a spočítám
>kolik hodin dělal na zakázce x prúměr na hodinu - to
>je náklad + z toho vypočítám 25% soc.poj. a 9%
>zdr.poj.-což je také náklad = mám mzdové náklady na zakázku.
Jsem stavební firma, pracovníci mají pracovní list, kde píší dny, zakázku a hod. Účetní vypočte, v exelu máme jednotlivé zakázky, kde si píšeme mzdy + odvody. V účetnictví již přímo náklady a výnosy účtujeme na zakázky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 11. 2009 19:50
Dobrý den, máme ze zákona povinnost vést evidenci zakázek, rozepisovat náklady a výnosy. jsme autodílna. Do výnosů uvedu částky dle faktury ne? Materiál do nákladů je mi jasný, ale jak mám spočítat hodinu práce? Omlouvám se za hloupý dotaz ale nevím jak na to, mám spočítat průměrné náklady na mzdu děleno průměrným počtem hodin v měsíci?