Re: Těhotná ve zkušební době
Nevyřešíte nic, protože ve zkušební době vám může zaměstnavatel zrušit pracovní poměr i když jste těhotná a dokonce i když budete marodit. Nesmí jen v prvních 14 dnech neschopnosti. Protože se ale o dobu neschopnosti prodlužuje zkušební doba, tak určitě zjistí, že jste těhotná a může PP zrušit.
Re: Těhotná ve zkušební době
Pokud pracujete v zaměstnání, kde by další Vaše práce ohrožovala zdraví Vás nebo Vašeho dítěte, tak dostanete od lékaře tiskopis na VPTM, takže se to zam-tel dozví okamžitě. Pokud s Vámi neskončí PP ve zkuš. době, potom s největší pravděpodobností skončí 30.9.2010. I kdybyste skončila ve zkuš. době, potom byste měla nárok na PPM z ochr. lhůty - záleží, zda splníte podmínky dané zákonem pro výplatu této dávky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
13. 11. 2009 15:43
Jsem zaměstaná od 1. 10. 2009, smlouva na dobu určitou do 30. 9.2010 s tříměsíční zkušební lhůtou. Nyní jsem zjistila, že jsem těhotná a musela jsem být již při nástupu (moment.10. - 11. týden). V práci jsem ještě nic neřekla. Nevím, jestli mě může zaměstnavatel propustit ve zkušební době i když jsem těhotná. Když půjdu na neschopenku, jestli se tím něco vyřeší. Poraďte co je v této situaci nejvhodnější !