Potvrzení - výpověď dohodou - SPĚCHÁ

• (neregistrovaný)

15. 11. 2009 10:01

Dobrý den,
    ke konci měsíce července jsme ukončili s některými zaměstnanci pracovní poměr (dohodou). Nyní mi volala jedna takto odejitá zaměstnankyně, že by potřebovala pozastavit splátky půjček, ale že jí to banky neudělá, když má pracovní poměr skončený dohodou. A že by potřebovala "papír", kdy by bylu uvedeno, že je to sice prac.poměr skončený dohodou, ale že to není z její strany, že to byl podnět ze strany zaměstnavatele (např.z důvodu finanční situace apod.). Ale šéf si myslí, že by to mohl být problém, protože by potom musel doplatit dostupné. Já si myslím, že pro takto vymáhané odstupné by nebyl žádný zákonný nárok (vždyť dohoda o skončení prac.poměru je řádně podepsaná....). Co myslíte Vy? V pondělí si pro to má ta paní dojít a nevím, jestli jí to můžu vystavit.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 11. 2009 10:21

im (neregistrovaný)

Re: potvrzení - výpověď dohodou - SPĚCHÁ
      Já bych to pro paní udělala, ale napsala bych na to potvrzení,že se vydává pouze pro konkrétní banku a na žádost dané paní. pak bych si od ní nechala podepsat papír,že dohoda o ukončení dohodou je v platnosti i přesto,že jí pro banku vydáváme toto potvrzení,aby jí mohli pozastavit splátky. Jsem asi lidumil,ale je mi vždy těch lidí líto. jenže je fakt,že i oni toho pak dokáží pěkně zneužít- to vím z vlastní zkušenosti,také jsem několikrát již na to doplatila. nemáte možnost se ještě brzy ráno kontaktovat s vašímprávníkem?
      napište, jak jste se rozhodli.Hezký den všem.

• 15. 11. 2009 10:50

IrenaŠ (neregistrovaný)

Re: potvrzení - výpověď dohodou - SPĚCHÁ
      A ta dohoda o skončení byla skutečně na popud zaměstnance, nebo zaměstnavatele?

• 15. 11. 2009 11:49

yx (neregistrovaný)

Re: výpověď dohodou - právní nesmysl
      Dobře si to rozmyslete, potom to paní dá k soudu a bude vymáhat odstupné, protože řekne, že k dohodě byla donucena pod nátlakem a doloží to vaším potvrzením, že skončení bylo z důvodu špatné situace zaměstnavatele. A zaměstnavatel vám to pak pěkně spočítá. Proč teda tu dohodu podepísovala ? Pokud to opravdu bylo ze špatné situace zaměstnavatele, tak jí měl dát výpověď s odstupným.

• 15. 11. 2009 13:16

pája

>>>>ke konci měsíce července jsme ukončili s některými
      >>>>zaměstnanci pracovní poměr (dohodou). Nyní mi volala
      >>>>jedna takto odejitá zaměstnankyně, že by potřebovala
      >>>>pozastavit splátky půjček, ale že jí to banky
      >>>>neudělá,
      >>>>když
      >>>>má pracovní poměr skončený dohodou. A že by
      >>>>potřebovala "papír", kdy by bylu uvedeno, že je to
      >>>>sice
      >>>>prac.poměr skončený dohodou, ale že to není z její
      >>>>strany, že
      >>>>to byl podnět ze strany zaměstnavatele (např.z důvodu
      >>>>finanční situace apod.). Ale šéf si myslí, že by to
      >>>>mohl být problém, protože by potom musel doplatit
      >>>>dostupné. Já si myslím, že pro takto vymáhané
      >>>>odstupné
      >>>>by
      >>>>nebyl žádný zákonný nárok (vždyť dohoda o skončení
      >>>>prac.poměru je řádně podepsaná....). Co myslíte Vy? V
      >>>>pondělí si pro to má ta paní dojít a nevím, jestli jí
      >>>>to
      >>>>můžu vystavit.
      >>>Já bych to pro paní udělala, ale napsala bych na to
      >>>potvrzení,že se vydává pouze pro konkrétní banku a na
      >>>žádost dané paní. pak bych si od ní nechala podepsat
      >>>papír,že dohoda o ukončení dohodou je v platnosti i
      >>>přesto,že jí pro banku vydáváme toto potvrzení,aby jí
      >>>mohli
      >>>pozastavit splátky. Jsem asi lidumil,ale je mi vždy
      >>>těch lidí líto. jenže je fakt,že i oni toho pak
      >>>dokáží
      >>>pěkně zneužít- to vím z vlastní zkušenosti,také jsem
      >>>několikrát již na to doplatila. nemáte možnost se
      >>>ještě
      , tak jí měl dát výpověď s
      >odstupným.

jakékoliv falšování pracovněprávních dokumentů by také mohlo být stíhatelné podle tr.zákona, žádné potvrzení ani novou dohodu jí nevydávejte, má to, co podepsala a aŤ se s tím vypořádá,jak umí. Přece se kvůli ní nenecháte zatáhnout do průšvihu. Na to žádnou konzultaci nepotřebujete.

• 15. 11. 2009 14:43

Lenka Sxx (neregistrovaný)

Děkuji za názory, i když jste mě trochu vyděsili.
      My jsme se s lidma dohodli, že když zůstanou, tak to fimu položí. Ale když odejdou a my to přežijeme a situace se obrátí k lepšímu, tak je vezmeme zpátky. Takže jsme se s nima dohodli na skončení prac.poměru dohodou. Není to tak, že bychom jim nějak vyhrožovali nebo tak něco. Sami viděli, že práce není a tudíž nejsou ani žádný peníze... Takže Vy myslíte, že když vydáme to potvrzení, tak by z toho mohl být problém? Z čí strany? Mohla by to toho "zašťourat" i ta banka? Ta paní asi ne, je to jeden z nejslušnějších a nejpoctivějších lidí co znám a opravdu je mi jí líto.... Takže kdybych jí napsala , že to je potvrzení na její žádost pro tu a tu banku za účelem pozastavení splátek, tak by to taky mohl být problém??

• 15. 11. 2009 14:54

xy5

ale oni měli nárok na odstupné, které jste jim nedali (to je ten problém, který by se mohl obrátit proti Vám)
      záleží na Vás, jestli jí potvrzení dáte nebo ne - důsledky si budete pak nést sama, pochybuji, že se za Vás zam-tel postaví(v příp. nějakých problémů)

• 15. 11. 2009 14:58

Lenka Sxx (neregistrovaný)

AHA, tak Vám moc děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).