Hrozí penále??

• (neregistrovaný)

15. 11. 2009 15:21

Dobrý den, mám takový problém? Máme teď kontrolu z FU (DzP,DPH,silniční daň atd rok 2007,2008). Mám ale špatné svědomí z DPH 4Q/07, vím o jednom dokladu, který se zaúčtoval 2x a dph bylo odpočeteno rovněž 2x jednalo se asi 500 Kč). Dodatečné se neudělo. Je určitě zákon schválnosti, že se na to přijde a já mám hrůzu co bude!! Myslíte, že se může i z této "drobnosti" udělat nějaký průser. Penále by asi vzroslo do hrůzných rozměrů že??, Byla jsem tehdy nová holka ze školy a tak jsem to riskla a teď se mi to vrátilo i s úrokama... Co myslíte že bude??

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 11. 2009 16:10

annonym (neregistrovaný)

Re: Hrozí penále??
      Nic tak hrozného se neděje. I kdyby na chybu přišli, tak penále nebude tak hrozné. Pokud je penále nižší jak 200,00 Kč, pak se nepředepíše.

• 15. 11. 2009 16:24

ŠárkaBys (neregistrovaný)

Děkuji ,za povzbuzení, ale i když nevím, jak se to penále vlastně počítá (našla jsem různé názory), tak to bude určitě víc než 200 Kč , přece jen jsou to už 2 roky!! Ani nevíte, jak to špatně prožívám, mám celý víkend nervy na dranc. To víte, šéf mně asi pěkně zdrbne, je to hrozný pruďas!!

• 16. 11. 2009 13:19

... (neregistrovaný)

Sankci za přiznané a pozdě zaplacené DPH 4Q/2007 se říká úrok z prodlení (platí od 1.1.2007) a počítá se dle §63 ZSDP. Pokud vám na chybu přijde FÚ při kontrole, kromě uvedené sankce vám přidá jednorázovou sankci=penále dle §37b ZSDP. Jiné názory by být neměly.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).