Re: Rozdělení zisku s.r.o.
Z naší firmy také odcházeli 2 společníci.Udělala se uzávěrka vyčíslil se podíl a jeden ho prodal podíl novému spol. (ostatní spol. s tím souhlasili) a druhý prodal podíl mezi ostatní společníky. U Vás to bude asi trochu problém když se nemůžou domluvit. Ono je to hodně Kč na vyplacení a to je jenom nerozdělený zisk. Ještě mě napadá domluvit nějaké splátky protože pokud ten důchodce bude trvat na vyplacení tak taky může firmu položit.
Re: Rozdělení zisku s.r.o.
Byli jsme u notářky a ta nám řekla o tom,že si SD má svůj podíl na fi vyčíslit a přednostně nabídnout 1/2 sro druhému ze společníků,ale ten určitě nebude mít ty miliony na koupi podílu.
Rozdělení a výplatu zisku musí podepsat oba,že?Ten druhý to nechce podepsat a už to oddaluje asi 1,5 roku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 11. 2009 10:07
Na účtu 428 máme částku zisku 7,5 mil.Jedná se o zisk r.93-2008.Jsou 2 společníci-jednatelé s 50% podílem.Pokud jsem to dobře pochopila,tak částku rozdělím na 2 a tu si můžou po zdanění vybrat. Tvrdí mě,že z této částky musím odečíst neuhrazené pohledávky z těchto let,ale já jim tvrdím že se nic neodečítá.A jak se řeší situace,když se nedomluví na rozdělení zisku,když jeden z nich chce odejít do SD a už nechce být v s.r.o.