Re: Razítko? Na co ?
Tak v pondělí přišel bývalý zaměstnanec, abych mu dala razítko na zrušení PP ve zkušební době, protože bez něj to na pracovním úřadě odmítli uznat jako doklad o skončení PP... , navíc dostal potvrzení o zaměstnání. Mě to nic neudělá, klidně tam to razítko dám, ale stejně jim musím vyplnit to jejich potvrzení, tak na co ještě razítko, které Vám navíc vyrobí na počkání jaké budete chtít...
klasická pakárna českého typu-poturčenec horší turka, někdy je to na palici, mně nechtěli vydat balíček na poště bez razítka a nezajímalo je, že žádné nevedu, teprve po hrozbě, že nevydáním balíčku kvůli razítku mi vznikne velká škoda a budu žalovat poštu a stěžovat si ministrovi, se vedoucí rozhodla, že udělá výjimku a vydala.
Psal jsem o tom tady cca před pěti lety.
Když chtěl někdo razítko a já jsem tvrdil že jako OSVČ razítko mít nemusím, tak jsem tam plácnul razítko "POŠTOVNÉ PAUŠÁLOVÁNO"
co mě zbylo z minulého zaměstnání a bylo to. Vykulený voči, otevřená h... a NIC. Jak to bylo na poště i sociálce krásný.
Pouze na celnici na dráze (tehdy ČSD) paní pravila. vidíte že to de.
Re: Razítko? pane Pájo prosím?
Pane pájo, jak je tomu prosím v případě lékařů? Na recepty, zprávy, potvrzení - tam všude je razítko lékaře zřejmě vhodné.
Je ale třeba aby jej lékař povinně používal i na vystavované faktury (například pro posudkové služby, zdravotní pojišťovny apod?).
Pokud vystavím fakturu jako účetní, přidám k ní svůj podpis a své razítko, tak přesto mi zdravotní pojišťovny (i další úřady) faktury vrací že tam není razítko a podpis lékaře.
Z VZP mi odpověď na dotaz ohledně používání razítka a podpisu vůbec nepřišla.
>>>musí být na PS nebo ukončení HPP razítko? nebo stačí
>>>jen podpis jednatele?
>>>
>>>díky
>>
>>razítko je dneska na nic, pokud ho nemáte jako
>>součást
>>podpisového vzoru třeba v bance, jinak na PS netřeba.
>
>Pane pájo, jak je tomu prosím v případě lékařů? Na
>recepty, zprávy, potvrzení - tam všude je razítko lékaře
>zřejmě vhodné.
>Je ale třeba aby jej lékař povinně používal i na
>vystavované faktury (například pro posudkové služby,
>zdravotní pojišťovny apod?).
>Pokud vystavím fakturu jako účetní, přidám k ní svůj
>podpis a své razítko, tak přesto mi zdravotní
>pojišťovny (i další úřady) faktury vrací že tam není razítko a
>podpis lékaře.
tato povinnost může být vymezena ve smlouvě lékaře s pojišťovnou, nevím, neznám. Proč dáváte na FA lékaře své razítko a podpis,nevím, neznám zákon, který by stanovoval povinnost mít razítko a toto používat, neznám ale zákony a prováděcí předpisy z oblasti daní, účto, třeba tam něco bude.
>
>Z VZP mi odpověď na dotaz ohledně používání razítka a
>podpisu vůbec nepřišla.
Razítko používané při podnikatelské činnosti může hrát roli jakéhosi indikátoru při určení, zda jde o vztah uzavřený dle občanského či obchodního zákoníku (viz rozsudek NS 32 Odo 671/2003 - koupě odcizeného vozidla). Ani v tomto případě ale není razítko nutná náležitost podpisu, dá se říci, že soukromé právo nutnost použití razítka nezná.
K lékaři vám nic neřeknu, setkávám se naopak s případy pouze razítek bez podpisu (§40 odst.3 OZ).
A ani nepřijde. VZP má uzavřenu smlouvu s lékařen, ne s vámi.
Lékař používíá razítko proto, že to má ve smlouvě s VZP a má od ní přiděeno IČZ podle kterého pojišťovny m.j. sledují statistické údaje
(např. šulínkovné á 30,- Kč) vydané recepty a pod. Pro info:
lékaři již většinou nepíší fa (papírové) ale "dělají" to za ně programy
a ty je samy odesílají přes internet na VZP. Stačí?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 11. 2009 13:05
musí být na PS nebo ukončení HPP razítko? nebo stačí jen podpis jednatele?
díky