Re: kontrola OSSZ - DoPP
ne jen DoPČ, ale kontrolují i DoPP (třeba celkovou odměnu mohou vydělit odprac. hodinami - a pokud je do očí bijící průměr na hod. za práci, kterou ostatní vykonávají na hranici zaruč. mzdy, potom mohou vznést námitky na DoPP, že je to obcházení zákona a mohou požadovat změny DoPP třeba na PP a tím pádem chybí sražené soc. poj. apod.)
Je to DoPP v letošním roce a v roce 2008,
....doklady o pracovněprávních vztazích,které zakládají účast na nemoc.a důchod.pojištění za účelem prověření a posouzení otázek souvisejících s účastí na pojištění a s odvodem pojistného....tak to napsali do požadavků pro předložení podkladů ke kontrole...
Práve DoPP na lakýrník jestli se jim to nebude zdát na PP ...nějakou tutovku na vysvětlenou??!! Děkuji
Za poslední měsíc jsem absolvovala několik kontrol na OSSZ, mám firmy i s dohodami a nikdy nikoho nezajímalo, jestli je dohoda na to nebo zaměstnání, ale jestli je dodržen maxim.počet hodin v roce. Takže bych to nijak nerozváděla, nevysvětlovala, ať se do toho nezamotáte. Tohle by spíš asi zajímalo kontrolu buď z úřadu práce nebo inspektorátu práce (aby to nebyl švarc systém).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 11. 2009 19:48
Dobrý večer, prosím Vás, dostali jsme pozvání na kontrolu soc., chtějí i smlouvy o DoPP, máme tam jednu na práci :"lakýrník", (autolakýrník) poradí mi někdo jak to mám vysvětlit, že by se nám to na PP nevyplatilo a bylo to na výpomoc lakýrníkovi,co nestíhal? Chodil když bylo něco navíc nebo když lakýrník nebyl v práci.Děkuji. To aby neměli tendenci tlačit to do smlouvy na PP.