Re: prac.úraz a přelom roku
průměr bude z I. Q 2009 nebo použijete § 360 Zák. práce (použijete ten průměr, který bude pro zam-ce výhodnější)
pokud bude zam-ci platit přímo Koop. (záloha odšk. PÚ letos, doplatek příští rok), potom bude jistě daněno zálohovou daní, takže nebudete tomuto zam-ci provádět RZD, musí udělat daň.př.
Tu zálohu mu může vyplatit přímo pojišťovna nebo můžete zaplatit ve mzdě a poté vyúčtovat Kooperativě (pokud vyplatí přímo Koop. zam-ci, potom si musí provést daň. př. na FÚ, pokud vyplatíte přímo ve mzdě, potom provádíte i RZD, pokud nemá z jiného důvodu povinnost podat daň.př.)
přece nebudete čekat až na ukonč. PN, vždyť on má nárok na dorovnání Kč do průměru (někde zam-telé vyplácejí měsíčně)
odškodnění PÚ - viz § 370 Zák.pr.
moc děkuji za to, že mi odpovídáte,moc to pro mě znamená. Takže se mohu domluvit s pojišťovnou na vyplacení zálohy na PÚ. Musím k tomu vypočítat částku a poslat formuláře na Kooperativu. Můžete mi prosím ještě poradit, na sociálce mi dají nějaké potrvrzení o vyplacené nemocenské?
Od letoška je nový tiskopis Kooperativy, OSSZ vyplní částku, kolik vyplatila na nemocenském (třeba jen za část dnů, pokud nemoc dál trvá)
možná ten tiskopis k vyplnění nebudete moci předat přímo OSSZ, ale bude si ho tam bude muset předat sám zam-ec a také sám vyzvednout (ochrana os. údajů) - postup domluvte přímo s OSSZ a následně s Kooperativou
Vy doplníte náhradu mzdy za 1. 14 KD nemoci a spočítáte rozdíl (odšk. PÚ) , příp. doložíte bolestné apod. a předáte Koop.
určitě je lepší, když vyplníte vše potřebné a předáte k výplatě Koop. (je možné, že něco neuzná - dopravu k lékaři apod., pokud si bude zam-ec něco nárokovat), takže to, co ona uzná, to také vyplatí
kdybyste vyplatila přímo ve mzdě a pak nárokovala na Koop. a ona nějaký nárok neuznala nebo třeba by uznala ve zkrácené částce, potom by byl problém
moc moc moc děkuji za pomoc
>>moc Vám děkuji za rady, nejhorší je vždy všechno
>>poprvé, pak už to snad bude lepší, jste super.
>>Nejlepší pro
>>mě bude to nechat na Kooperativě že? Potom ho jenom
>>upozorním, že si musí udělat daňové přiznání sám.
>
>určitě je lepší, když vyplníte vše potřebné a předáte
>k výplatě Koop. (je možné, že něco neuzná - dopravu k
>lékaři apod., pokud si bude zam-ec něco nárokovat),
>takže to, co ona uzná, to také vyplatí
>kdybyste vyplatila přímo ve mzdě a pak nárokovala na
>Koop. a ona nějaký nárok neuznala nebo třeba by uznala
>ve zkrácené částce, potom by byl problém
není zač
>>>moc Vám děkuji za rady, nejhorší je vždy všechno
>>>poprvé, pak už to snad bude lepší, jste super.
>>>Nejlepší pro
>>>mě bude to nechat na Kooperativě že? Potom ho jenom
>>>upozorním, že si musí udělat daňové přiznání sám.
>>
>>určitě je lepší, když vyplníte vše potřebné a předáte
>>k výplatě Koop. (je možné, že něco neuzná - dopravu k
>>lékaři apod., pokud si bude zam-ec něco nárokovat),
>>takže to, co ona uzná, to také vyplatí
>>kdybyste vyplatila přímo ve mzdě a pak nárokovala na
>>Koop. a ona nějaký nárok neuznala nebo třeba by
>>uznala
>>ve zkrácené částce, potom by byl problém
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 11. 2009 7:59
zaměstnanec měl pracovní úraz v půlce června 2009, je stále nemocný a nejspíš bude v neschopnosti do příštího roku.
Může mi někdo poradit, z jakého průměru budu počítat náhrady za úraz, zda z průměru I.čtvrtletí? Nebudu to zaměstnanci vyplácet ve mzdě, ale nechám vyplatit pojišťovnou, musím dávat pozor na nějaké účetní úkony na konci roku?
Moc děkuji, mám prac.úraz poprvé.