Re: slevy na pojistném
No právě, že neměla jsem dohodu o ukončení.....
Tu jsme napsali až toho 5.10.2009
Výzvu jsem vyplňovala prvně zaškrtla jsem, že bude ukončen.
Co teď???? Vrátit slevy???
Určitě, navíc nemůžete přece potvrzovat, že bude PP ukončen, když to ukončení nemáte (máte jen PS na dobu neurčitou). Já tedy tyto výzvy vyplňuji až když je toto dořešeno (nejdřv dohoda či výpověď a pak teprve to potvrzuji). Co kdyby tu dohodu pak nepodepsala, PP neskončil a neoprávněně by jí na základě Vámi potvrzené výzvy vypláceli důchod?
Vy jste jim tu novou smlouvu už ukázala? jestli ne, ještě ji můžete antidatovat (tedy podepsat ke dni, ke kterému jste podepsaly tu dohodu...) - je to svým způsobem podvod, ale kdybyste to původně vyřešila změnou smlouvy, slevy byste v pohodě uplatnila...
Nejlepší postup by byl, že byste při potvrzení "výzvy" uzavřela se zam-kyní dohodu o změně PS - pracovní poměr se od 4.9.2009 mění na poměr na dobu určitou do 3.9.2010. Pak by mohla dostat důchod (PP na 1 rok) a nemusela jste ji ukončovat a znovu zakládat nový PP.
Pokud jste ale dohodu sepsaly v tom květnu (před "výzvou") a novou smlouvu uzavřely až v září, pak si myslím, že nárok na slevu opravdu nebyl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 11. 2009 13:36
chtěla jsem se zeptat na uplatnění slevy. Jedna zaměstnankyně šla do důchodu, sepsala jsem s ní ukončení o pracovním poměru dohodou dne 3.9.2009. Ona odcházela do důchodu 4.9. 2009 a následně jsme znovu paní zaměstnali od 4.9.2009. Takže slevu jsem uplatňovala do srpna 2009. Kontrola z ČSSZ mi ale řekla, že jsem slevu již neměla uplatňovat od 13.5.2009, kdy jsem potvrdila výzvu k předložení záznamů dle §29 zák. č. 155/1995Sb. Postupuje ČSSZ správně??? Nikde jsem jak by to mělo být správně nedočetla.