Spolupracující osoba

• (neregistrovaný)

18. 11. 2009 17:59

Dobrý den, prosím poradí mi někdo, zda se mohu stát spolupracující osobou svého manžela, když já jsem OSVČ (uplatňuji výdaje procenty) a manžel OSVČ (uplatňuje výdaje v prokázané výši). Nikde jsem nenašla, že by to nebylo možné.Děkuji všem

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 11. 2009 18:53

Mína (neregistrovaný)

Re: spolupracující osoba
      super moc vám děkuji..jen ještě jestli se vás mohu zeptat...nemám zkušenosti s vyplněním DAP...dívala jsem se do přiznání Příloha č. 1. Vyplním tam tedy do ř. 101 svoje příjmy do ř. 102 svoje výdaje (procenty)-v řádku 104 bude rozdíl , dále příjmy od manžela do řádku 109, jeho výdaje do ř. 110 a na řádku 113 se mi to všechno scukne dohromady že? JInak limity (kolik na mě může přehodit - vím)...jen kdybyste mi prosím řekla, jestli jsem to správně pochopila...je to asi úplně jednoduchá otázka, ale ty "růžové papíry" mě vždycky trochu děsí. Moc vám děkuji

• 18. 11. 2009 20:04

kla (neregistrovaný)

Chápete to správně, manžel ty vaše částky uvede v ř. 107 a108 :-)

• 4. 1. 2010 17:34

Mína (neregistrovaný)

dobrá den, obracím se na Vás ještě jednou: chtěla jsem dnes oběhnout úřady, abych se nahlásila jako spolupracující osoba (sama jsem OSVČ) svého manžela OSVČ. Začala jsem u VZP a tam mi bylo řečeno, že to nelze, že nevědí, jak by si mě tam zaevidovali. Že to nemohu dát vše pod jednu hlavní činnost pod jedním IČEM. Že vůbec netuší, jak bych podávala přehledy. Nasadili mi brouka do hlavy. Já jsem se domnívala, že prostě se to všechno v tom přehledu scukne dohromady...že budu mít dohromady příjmy a výdaje shodné z DAP. Tak jsem se chtěla zeptat, jak Vy to prosím praktikujete a zda byste mi nějak polopatě vysvětlila, jak je to s přehledy. DAP jsem pochopila, ale tady jsem se zasekla. Moc vám děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).