OSVČ-změna trvalého pobytu a platby daní

• (neregistrovaný)

19. 11. 2009 6:47

OSVČ trvalý pobyt v čechách mění svůj trvalý pobyt na Moravu. Ale v čechách bydlí i nadále, pracuje tam, ale nemá tam provozovnu. Jak je to s pojištěním a daněmi? Musí se přehlásit na Moravu?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 11. 2009 7:23

Elizbet (neregistrovaný)

Re: OSVČ-změna trvalého pobytu a platby
      Kde tam (v Čechách ) pracuje, když tam nemá provozovnu?
      Tedy uniká mi smysl stěhování, ale každému co jeho jest. Spráně by měl do osmi dnů od provedení změny tuto změnu nahlásit na místně příslušném FÚ. Pokud chce zůstat u stávajícího FÚ požádá o změnu místní příslušnosti z důvodu...no, že to má blíž. Pokud není problematický subejkt, FÚ nemá důvod nevyhovět.

• 19. 11. 2009 9:05

Katka2 (neregistrovaný)

Osobní zkušenost: Změnu adresy jsem hlásila okamžitě ZP a SP , dostala jsem jiná čísla účtu na placení záloh. Asi po 14 dnech jsem se odhlásila na původním FÚ a bylo mi řečeno, že nový fú mě vyzve, je to 2 měsíce a nic. Po 2 měsících jsem se přehlásila na ŽÚ a dostala jsem POKUTU, že jsem nehlásila změnu do 8 dnů.

• 19. 11. 2009 9:13

JS* (neregistrovaný)

Původní finanční úřad nám poslal - Rozhodnutí o omezení platnosti osvědčení o registraci. Změna byla v srpnu, dopis poslali v září, omezení je do 20.11. Pak teprve budeme posílat daně jinam. (Stěhování bylo v rámci města, tak ostatní jsme jen nahlásili, ale platby se neměnily.)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).