Re: výpověď
okamžitá výpověď neexistuje
buď je výpověď 2 měsíce nebo okamžité zrušení PP nebo zrušení PP k určitému dni (dni, na kterém se v dohodě dohodnete)
pokud končí zam-tel 31.12., tak asi bude nejlepší řešení pro Vás, abyste se dohodli na uk. PP ´(viz § 49 Zák.pr.)
Trvejte na uvedení důvodu rozvázání PP, abyste měla nárok na odstupné - nejméně 3nás. průměrného výdělku (§ 52 odst. a, § 67)
no problém je v tom že i když nárok na odstupné mám - tak ho fyzicky nedostanu - nejsou na to prostředky. A mám nabídku na novou práci ale mohla bych nastoupit hned k 1.12.
a jak správně v dokladu vyjádřit že firma končí? z důvodu ukončení činnosti na základě finančního kolapsu? ......třeba... :o))
na to je §, který jsem uvedla
nebude vaše firma v insolvenčním řízení? Pokud by byla v konkurzu, potom je možné, že dlužné mzdy bude vyplácet úřad práce (ten by to pak požadoval na zam-teli)
Je tedy možné, že alespoň část odstupného Vám vyplatí úřad práce
zkuste se podívat na stránky:
www.justice.cz
v Insolvenčním rejstříku zjistíte, zda je nebo není firma v konk.
není, tohle je MO s jedním zaměstnancem takže šéf je FÚ a už prostě nemůže dotovat činnost "ze zdrojů" manželky. (činnost v oblasti kultury)
No já to vidím tak že té firmě kde bych mohla nastoupit nabídnu asi po dobu výpovědní lhůty nějakou brigádu protože jinak mám obavu že o tu práci přijdu....a to se ještě budu modlit aby mi vzali dítě do školky.
Moc Vám děkuji za pomoc a přeji hezký den (tady na jihu MOravy je krááááásně)
D.
>
>na to je §, který jsem uvedla
>nebude vaše firma v insolvenčním řízení? Pokud by byla
>v konkurzu, potom je možné, že dlužné mzdy bude
>vyplácet úřad práce (ten by to pak požadoval na zam-teli)
>Je tedy možné, že alespoň část odstupného Vám vyplatí
>úřad práce
>zkuste se podívat na stránky:
>www.justice.cz
>v Insolvenčním rejstříku zjistíte, zda je nebo není
>firma v konk.
ted jsem právě se zaměsnavatelem mluvila - takže on spíše než ukončení činnosti činnost výrazně utlumí (má ještě nějaké zakázky na příští rok) ale mě již k tomu nebude potřebovat. Lze to také?
Samozřejmě nějaké odstupné od něj fyzicky zřejmě neuvidím.... (i když pravil že by moc rád ale že nemá kde na něj vzít.... )
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
19. 11. 2009 8:57
Dobrý den,
může mi můj zaměstanavatel dát okamžitou výpověď (např.k dnešnímu dni) když firma končí (zřejmě k 31.12.) a já mám od zaměstnavatele povolené roční neplacené volno (péče o dítě do 4 let). A další věc - zřejmě to bude ukončeno dohodou a je nutné psát důvody a podobně? jde nám hlavně o to aby to bylo v pořádku...
Díky
D.