Re: zúčt.zálohy na mzdu
dobrý den,
když já účtuji zálohy na mzdu, tak se držím přesně měsíce, ve kterém byly poskytnuty
příklad - záloha poskytnuta 2.10., zúčtuji v říjnové výplatě, kterou obdrží 05.11.
příklad - záloha poskytnuta 31.10., zúčtuji v říjnové výplatě, kterou obdrží 05.11.
příklad - záloha poskytnuta 01.11., zúčtuji v listopadové výplatě, kterou obdrží 05.12.
Prosím Vás v jakém § to najdu, měla jsem kontrolu z FÚ, a ta právě říkala, že když srazím 2. 10. a 10.10. vyúčtuji , tak je to správně, tak mi to ňák nejde do hlavy. Mylím, že Váš způsob je správně.
Je velká chyby když mu to srazím jakby o měsíc dřív?
díky Martina
Můžete také říci, že to bylo záloha na zářijovou výplatu.
Podle mého názoru to není proti ničemu, i když záloha v říjnu bývá obvykle na výplatu za říjen, splatnou v listopadu.
Já s vaší diskusí naprosto souhlasím a také bych to tak chápala. Ale asi před týdnem tu byla diskuse na téma zálohy na mzdu, kde tazatelka vyplatila zálohu jeden měsíc a vyúčtovala ji druhý měsíc a kontrola v FU ji tuto částku označila jako mzdu v měsíci vyplacení a dodanila ji to i s odvody SP a ZP. Takže pozor...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 11. 2009 9:24
Dobrý den prosím Vás poradil by mi někdo kdy zúčtovat zálohu na mzdu.
zaměstnanec si vzal zálohu 2.10. a hned mu byla stržena v zářijové výplatě (kterou dostal 10.10.), je to správně?
Nebo musí být záloha datována v 9/09?
Díky Martina