Zúčt.zálohy na mzdu

• (neregistrovaný)

19. 11. 2009 9:24

Dobrý den prosím Vás poradil by mi někdo kdy zúčtovat zálohu na mzdu.
    zaměstnanec si vzal zálohu 2.10. a hned mu byla stržena v zářijové výplatě (kterou dostal 10.10.), je to správně?
    Nebo musí být záloha datována v 9/09?

Díky Martina

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 11. 2009 9:29

-vera- (neregistrovaný)

Re: zúčt.zálohy na mzdu
      dobrý den,
      když já účtuji zálohy na mzdu, tak se držím přesně měsíce, ve kterém byly poskytnuty
      příklad - záloha poskytnuta 2.10., zúčtuji v říjnové výplatě, kterou obdrží 05.11.
      příklad - záloha poskytnuta 31.10., zúčtuji v říjnové výplatě, kterou obdrží 05.11.
      příklad - záloha poskytnuta 01.11., zúčtuji v listopadové výplatě, kterou obdrží 05.12.

• 19. 11. 2009 10:15

Martina. (neregistrovaný)

Prosím Vás v jakém § to najdu, měla jsem kontrolu z FÚ, a ta právě říkala, že když srazím 2. 10. a 10.10. vyúčtuji , tak je to správně, tak mi to ňák nejde do hlavy. Mylím, že Váš způsob je správně.
      Je velká chyby když mu to srazím jakby o měsíc dřív?
      díky Martina

• 19. 11. 2009 10:37

m. (neregistrovaný)

Můžete také říci, že to bylo záloha na zářijovou výplatu.
      Podle mého názoru to není proti ničemu, i když záloha v říjnu bývá obvykle na výplatu za říjen, splatnou v listopadu.

• 19. 11. 2009 15:09

v.e.n.d.y.

Já s vaší diskusí naprosto souhlasím a také bych to tak chápala. Ale asi před týdnem tu byla diskuse na téma zálohy na mzdu, kde tazatelka vyplatila zálohu jeden měsíc a vyúčtovala ji druhý měsíc a kontrola v FU ji tuto částku označila jako mzdu v měsíci vyplacení a dodanila ji to i s odvody SP a ZP. Takže pozor...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).