2x DPČ + hlavní PP... lze to?

• (neregistrovaný)

19. 11. 2009 9:46

Dobrý den, šéf má pracovní smlouvu na hlavní pracovní poměr. V rámci akce, kterou firma pořádala si uzavřel DPČ na 20h/týdně (1/2 úvazku). To by nebyl problém, ale bylo třeba pracovat víc a tak následně uzavřel druhou DPČ, je to možné? Když obě DPČ už v součtu budou 40h/týdně. Pročítala jsem Zákoník práce, ale odpověď na tohle jsem nikde nenašla :-( Děkuji za radu. Klárka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 11. 2009 11:02

pája

Re: 2x DPČ + hlavní PP... lze to?
      dohody nemohou být sjednány na stejnou práci, čili pokud každá byla na něco jiného, tak nevidím problém. Ten by mohl nastat při vykazování odpracovaných hodin v PP a souběžně plnění pr.úkolu dle dohod. Aby mu to tak nějak vyšlo, protože 8 PP + DPČ 4 + DPČ 4 = 16 hod. denně, je pracovitý a stíhá.

• 19. 11. 2009 12:27

Klárka (neregistrovaný)

Nejsou sjednány na stejnou práci, to si pan ředitel pohlídal... ale taky se m i to nelíbí, pže stíhá víceméně dva pracovní poměry, co se týče odpracované doby. I když ve skutečnosti to není celých 16h ale vychází to v průměru tak na 10. Ale i tak.

A děkuji za pomoc. Potřebovala jsem hlavně vědět, jestli u jednoho zaměstnavatele mít PP + dvě DPČ lze. Děkuji. Klárka

• 19. 11. 2009 12:46

xy5

myslím, že si to před příp. kontrolami zdůvodníte, neboť i politici stíhají mít několik zam-telů (možná jim nestačí ani 24 hod./den)

• 19. 11. 2009 12:59

Klárka (neregistrovaný)

Děkuji všem za ujištění a přeji pěkný den. Klárka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).