Neschopenka od 17.11. vystavena 18.11.

• (neregistrovaný)

19. 11. 2009 11:45

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vyřešení neschopenky jedné za-nkyně. Zatím jsem letos žádnou neschopenku řešit nemusela, teď se trošku ztrácím. Jsme malá organizece, takže dříve jsem posílala vše na OSSZ. Dosala se mi neschopenka lll. a lV. díl. Musím něco razítkovat či doplňovat na lll. díle? Vím, že na ukončení neschopenky budu muset potrvzovat, ale nevím co ten lll. díl. Neschopenka je vystevena dne 18.11. s tím, že za-kyně je neschopna od 17.11. Když toho 17.11. byl svátek tam co? Má to na něco vliv? O svátcích se zde nepracuje, mzda se nám nekrátí. Ale když je neschopna práce od 17.11., tak ji neproplatíme tedy 17.,18.,19..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 11. 2009 12:11

xy5

Re: neschopenka od 17.11. vystavena 18.1
      ano, neproplatíte, jak píšete (lékař může vystavit neschopenku až 3 dny zpětně, pokud by bylo více dnů, pak to musí potvrdit OSSZ)
      přinese Vám potvrzení o trvání PN 30.11. (to je 14 KD), III. díl + toto potvrzení si necháte u sebe ve firmě a vyplatíte na ně náhradu (za prac. dny, kromě 1. 3 PD - ty jsou neplacené)
      IV. díl (by bylo vše i zam-cem vyplněné) potom společně s přílohou k žádosti o .... zašlete na OSSZ (na příloze bude RO 11/08-10/09) píšu to proto, že se RO zjišťuje ke dni vzniku PN, ne ke dni, kdy odesíláte IV. díl na OSSZ
      doporučuje se, abyste vše, co zasíláte na OSSZ ofotila a založila ve firmě

• 19. 11. 2009 13:21

Jana O. (neregistrovaný)

Výborně, děkuji. Takže když ji např. uschopní 26.11., tak se sociálkou nemusím vůbec bavit, vše zůstává v naší evedinci a sociálka veškeré potřebné věci dostane od lékaře. Mě jen zprvu zmátlo, proč je neschopna od 17.11. když to byl svátek, ale to je jedno. Pěkný den.

• 19. 11. 2009 13:37

RenataH (neregistrovaný)

Náš lékař se vždy zeptá, zda ve svátek zaměstnanec pracuje, a pokud ne, vystaví až od následujícího dne.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).