Re: neschopenka od 17.11. vystavena 18.1
ano, neproplatíte, jak píšete (lékař může vystavit neschopenku až 3 dny zpětně, pokud by bylo více dnů, pak to musí potvrdit OSSZ)
přinese Vám potvrzení o trvání PN 30.11. (to je 14 KD), III. díl + toto potvrzení si necháte u sebe ve firmě a vyplatíte na ně náhradu (za prac. dny, kromě 1. 3 PD - ty jsou neplacené)
IV. díl (by bylo vše i zam-cem vyplněné) potom společně s přílohou k žádosti o .... zašlete na OSSZ (na příloze bude RO 11/08-10/09) píšu to proto, že se RO zjišťuje ke dni vzniku PN, ne ke dni, kdy odesíláte IV. díl na OSSZ
doporučuje se, abyste vše, co zasíláte na OSSZ ofotila a založila ve firmě
Výborně, děkuji. Takže když ji např. uschopní 26.11., tak se sociálkou nemusím vůbec bavit, vše zůstává v naší evedinci a sociálka veškeré potřebné věci dostane od lékaře. Mě jen zprvu zmátlo, proč je neschopna od 17.11. když to byl svátek, ale to je jedno. Pěkný den.
Náš lékař se vždy zeptá, zda ve svátek zaměstnanec pracuje, a pokud ne, vystaví až od následujícího dne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 11. 2009 11:45
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vyřešení neschopenky jedné za-nkyně. Zatím jsem letos žádnou neschopenku řešit nemusela, teď se trošku ztrácím. Jsme malá organizece, takže dříve jsem posílala vše na OSSZ. Dosala se mi neschopenka lll. a lV. díl. Musím něco razítkovat či doplňovat na lll. díle? Vím, že na ukončení neschopenky budu muset potrvzovat, ale nevím co ten lll. díl. Neschopenka je vystevena dne 18.11. s tím, že za-kyně je neschopna od 17.11. Když toho 17.11. byl svátek tam co? Má to na něco vliv? O svátcích se zde nepracuje, mzda se nám nekrátí. Ale když je neschopna práce od 17.11., tak ji neproplatíme tedy 17.,18.,19..