Fakturace do EU - plátce DPH

• (neregistrovaný)

19. 11. 2009 18:22

Dobrý den, stal jsem se plátcem DPH a fakturuji službu do PL,IT,CZ (servis strojů). Může te mi poradit co musí obsahovat faktura, fakturovat s DPH? Platby budu příjmat včetně DPH a odvádět je v ČR? Budou si moc ty zahraniční firmy odečíst DPH? I ty zahraniční firmy jsou plátci IVA,VAT,DPH. Doposud jsem nebyl platce DPH. Díky moc za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 11. 2009 9:57

haja (neregistrovaný)

Re: Fakturace do EU - plátce DPH
      Co musí obsahovat faktura se dozvíte v § 28 zák o DPH je zbytečné to tady opisovat.
      V tuzemsku vystavíte fakturu za služby s DPH -19% - ať plátci či neplátci. Platby budete přijímat vč. DPH tzn. celou hodnotu faktury.
      Dph z vydaných faktur budete odvádět a současně si budete nárokovat DPH z faktur přijatých.
      Pokud budete vystavovat nebo přijímat zahraniční fa. vždy si ověřte na české daňové správě jejich DIČ - stačí zadat na internetu -vies-.
      Já fa do zahraničí vystavuji minimálně a další Vám tu určitě lépe poradí, protože u služby je třeba určit místo plnění, příp. reverse charge. Na fakturu do zafraničí uveďte účet ve tvaru IBAN najdete ho na svém výpisu z účtu.

• 20. 11. 2009 16:49

L. (neregistrovaný)

Problém je spíše v tom, zda nejsme v práci na movité věci dle § 10/4+5 ZDPH, kde české DPH příliš co dělat nemá ...

• 9. 2. 2010 8:01

jc (neregistrovaný)

můžu dotaz: česká firma provede montáž stroje,servis v ČR a vystaví fakturu na Slovensko, VF v EUR bez DPH... je tato služba zahrnuta do SH dle§9 odst.1? četla jsem paragraf,ale nepochopila.... prosím o názor Jana

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).