Re: konec rodičovské dov.
Předpokládám, že rodičovský příspěvek budete pobírat také jen do 3 let. Pokud dítě budete dávat do školky jen na 4 h denně nebo vůbec ne, tak se můžete jít na svoji zdravotní pojišťovnu zaregistrovat jako osoba celodenně pečující o dítě do 7 let a tím pádem budete pojištěna státem. Co se týká rodičovské dovolené - ta se prodloužit nedá, protože je maximálně do 3 let dítěte. Musíte si se zaměstnavatelem dohodnout neplacené volno, které Vám ale nemusí povolit. Pak by Vám nezbylo než do práce nastoupit nebo se dohodnout na skončení prac. poměru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
DPP podle zákona o zemědělství a uplatnění slevy na pojistném
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
19. 11. 2009 18:30
Dobrý večer, poraďte mi prosím co mám dělt. V březnu 2010 mi skončí rodičovská dovolená (syn bude mít 3 roky). Do školky ho mohu dát až v září 2010. Je nějaká možnost být zaevidovaná (prodloužit si ordič. dov.) na sociálce, aby mi platili zdrav. a soc. poj? Nebo si ho musím do září platit já? Na úp mě nevezmou, mám jiný příjem.
Děkuji