Lez uznat jako daň. doklad? spěchá!!!

• (neregistrovaný)

20. 11. 2009 7:52

Dobrý den, může mi někdo poradit? zaměstnavatel nakupuje "Mluvte angličky" je to šanon, kde se zakládají jednotlivé kartičky, které průběžně chodí poštou a CD a podle toho se samovzděláváme v angličtině. Lze to dát do nákladů? a jak to bude s DPH když není faktura ale jen rozpis kdo objednává, co, členské číslo, DPH 9 %, složenka. Lze z tohoto uplatnit DPH? moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 11. 2009 9:20

PavlaS (neregistrovaný)

Re: lez uznat jako daň. doklad? spěchá!!
      jestli to slouží k dosažení, zajištění a udržení příjmu,potom daňově uznatelný náklad(Nepíšete,jestli je angličtina potřebná k podnikání nebo se bez ni obejdete

Jestli je to daňově uznatelné, potom lze uplatnit DPH ,ale jen na základě daňového dokladu,který má veškeré náležitosti

• 20. 11. 2009 10:24

j... (neregistrovaný)

Když jsem volala do té firmy, jestli by mi vystavili daňový doklad, tak mi tam paní řekla, že si mám na konci roku zavolat, že mi pošlou potvrzení. no tak nevím... jsme dopravní firma, takže při obchodech angličtinu potřebujeme. tak asi počkám. dám to zatím do nákladů bez DPH a na konci roku snad pošlou nějaký doklad, ze kterého bude patrné, že DPH uplatnit můžu. jinak už opravdu nevím...

• 20. 11. 2009 13:38

hanulka (neregistrovaný)

já bych to dávala během roku průběžně na zálohy a pak ke konci roku zúčtovala ne?zažádala bych o danový doklad

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).