Přiloha k žádosti o nemocenskou

• (neregistrovaný)

20. 11. 2009 8:13

dobrý den, prosím o radu,
    jsme s.r.o., poprvé onomecněl v tomto roce zaměstnanec na více než 14 dnů , proto prosím o radu.
    zaměstnanec je také jednatel společnosti.
    jedná se mi v příloze o položky.
    je zaměstnán od:
    a vyměřovací základy.
    jelikož od roku 2000 měl jednatel normální pracovní smlouvu jako zaměstnanec, loni si rušil pracovní smlouvu, a již nebyl zaměstnanec ale jen jednatel s odměnou, od 1.1.2009 má zase pracovní smlouvu jako zaměstnanec, kvůli nemocenské.
    co napsat do kolonky je zaměstnán od: a do vyměř.základů
    1. od roku 2000 a vyměřovací základy předcházejících 12 měsíců
    nebo
    2. od 1.1.2009 a vyměřovací základy se tím pádem píše také předch.12 měsíců

a ještě co se píše jako druh činnosti: když je zaměstnanec a zároveň jednatel : 1 ? nebo jinak když je i jednatel?
    prosím co je správně
    děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 11. 2009 8:51

JanaH (neregistrovaný)

Re: přiloha k žádosti o nemocenskou
      Jednatele nelze vykonávat v pracovněprávním vztahu - pak není nemocensky pojištěn. Měl by tedy mít jiný název prac. pozice, aby to byla 1 (od 1.1.2009) - zřejmě dodatek ke smlouvě nebo novou smlouvou.
      Rozhodné období je od 1.1.2009, vyměřovací základy také od 1.1.2009.

• 20. 11. 2009 9:15

radka (neregistrovaný)

ano omlouvám v pracovní smlouvě je jako ekonomický ředitel,
      takže rozhodné období od ledna i vyměřovací základy?
      já se ptám protože mi to bylo řečeno jinak, pokud se jen měnil z jednatele na ekon. ředitele , bylo mi řečeno že mám uvést normálne období od r 2000 a vyměřovací základy předch.12 měsíců.
      takže ne. nechci udělat chybu.

• 20. 11. 2009 9:33

JanaH (neregistrovaný)

Zřejmě budete mít pravdu s tím, že to rozhodné obd. i vym. základ budou předch. 12 měsíců, počátek PP 2000. Jak jsem napsala já, to platí určitě u malého rozsahu, pokud jsou i v roce 2009 pouze jednateli, tak se poč. poj. (pouze důch.)považuje 1.1.2009 (musela jsem takto odhlašovat a přihlašovat), ale jednatelé byli ještě v roce 2008 nemocensky pojištěni a jestliže došlo dodatkem k změně prac.pozice, aby to byla 1, tak to zřejmě bude standardně přech. 12 měsíců. Poraďte se ještě na sociálce, aby to bylo určitě dobře.
      Omlouvám se za mystifikaci.

• 20. 11. 2009 9:41

radka (neregistrovaný)

děkuji Vám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).