Re: přiloha k žádosti o nemocenskou
Jednatele nelze vykonávat v pracovněprávním vztahu - pak není nemocensky pojištěn. Měl by tedy mít jiný název prac. pozice, aby to byla 1 (od 1.1.2009) - zřejmě dodatek ke smlouvě nebo novou smlouvou.
Rozhodné období je od 1.1.2009, vyměřovací základy také od 1.1.2009.
ano omlouvám v pracovní smlouvě je jako ekonomický ředitel,
takže rozhodné období od ledna i vyměřovací základy?
já se ptám protože mi to bylo řečeno jinak, pokud se jen měnil z jednatele na ekon. ředitele , bylo mi řečeno že mám uvést normálne období od r 2000 a vyměřovací základy předch.12 měsíců.
takže ne. nechci udělat chybu.
Zřejmě budete mít pravdu s tím, že to rozhodné obd. i vym. základ budou předch. 12 měsíců, počátek PP 2000. Jak jsem napsala já, to platí určitě u malého rozsahu, pokud jsou i v roce 2009 pouze jednateli, tak se poč. poj. (pouze důch.)považuje 1.1.2009 (musela jsem takto odhlašovat a přihlašovat), ale jednatelé byli ještě v roce 2008 nemocensky pojištěni a jestliže došlo dodatkem k změně prac.pozice, aby to byla 1, tak to zřejmě bude standardně přech. 12 měsíců. Poraďte se ještě na sociálce, aby to bylo určitě dobře.
Omlouvám se za mystifikaci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 11. 2009 8:13
dobrý den, prosím o radu,
jsme s.r.o., poprvé onomecněl v tomto roce zaměstnanec na více než 14 dnů , proto prosím o radu.
zaměstnanec je také jednatel společnosti.
jedná se mi v příloze o položky.
je zaměstnán od:
a vyměřovací základy.
jelikož od roku 2000 měl jednatel normální pracovní smlouvu jako zaměstnanec, loni si rušil pracovní smlouvu, a již nebyl zaměstnanec ale jen jednatel s odměnou, od 1.1.2009 má zase pracovní smlouvu jako zaměstnanec, kvůli nemocenské.
co napsat do kolonky je zaměstnán od: a do vyměř.základů
1. od roku 2000 a vyměřovací základy předcházejících 12 měsíců
nebo
2. od 1.1.2009 a vyměřovací základy se tím pádem píše také předch.12 měsíců
a ještě co se píše jako druh činnosti: když je zaměstnanec a zároveň jednatel : 1 ? nebo jinak když je i jednatel?
prosím co je správně
děkuji