Re: Rekonstrukce haly
Pokyn D-300
Nedílnou součástí stavebních děl je i technické vybavení stavebních děl, zahrnující např.:
vnitřní rozvody studené a teplé vody (včetně rozvodů pro ústřední vytápění), páry a související regulační a měřicí technika s výjimkou výměníkových stanic uvedených v pokynu k § 26 bod 2 zákona,
vnitřní rozvody kanalizace,
vnitřní odpadové šachty,
vnitřní rozvody elektroinstalace včetně nástropních a nástěnných svítidel a příslušných rozvodných skříní a rozvaděčů, slaboproudá a sdělovací vnitřní vedení, včetně rozvodů zabezpečovacích a bezpečnostních zařízení, rozvody datových sítí, hromosvody,
venkovní osvětlení stavebních děl s výjimkou osvětlení výrobních nebo provozních zařízení, osvětlení výškových objektů,
vnitřní rozvody vzduchu (klimatizace a vzduchotechnika) a plynů,
lokální a ústřední vytápění včetně kotlů a výměníkových stanic pro dům (budovu), resp. pro několik domů (blok) v domech a budovách bez ohledu na druh topného média (kromě kotlů a výměníkových stanic v samostatných budovách výtopen a energetických stavebních děl),
základní armatury a vybavení spojené se stavebním dílem (klozety, vany, umyvadla, dřezy, baterie, kuchyňské sporáky, kuchyňské odsávače par, karmy, boilery, osušovače rukou), prefabrikovaná jádra,
vestavný nábytek,
... pokračování
osobní výtahy a nákladní výtahy, kromě technologických nákladních výtahů uvedených v tomto pokynu k § 26 zákona bod 1,
zabudované konstrukce (kovové atd.), sloužící k upevňování účelových zařízení a předmětů,
zabudovaná umělecká díla v domech a budovách,
obklady stěn a stropů včetně zavěšených stropů (např. kazetových),
protipožární zařízení včetně rozvodů a hasicích přístrojů, kromě požárně - bezpečnostních zařízení, která jsou k hašení na technologických zařízení a zabezpečovacích zařízení a požární signalizace v domech a budovách uvedených v tomto pokynu k § 26 zákona bod 1 bodě 1,
stavební konstrukce jeřábových drah včetně pojezdových kolejnic a sběračů,
izolace stavebních děl všeho druhu,
okenice, mříže, rolety, žaluzie, markýzy,
dopravní značky a dopravní značení.
Děkuji vám mnohokrát za vyčerpávající odpověď. Moc jste mi pomohla.
Já také občas žasnu, že se mi vůbec podařilo něco najít. Zrovna včera ráno jsem levou rukou zuřivě přehrabovala příbory a hledala "svoji" kávovou lžičku, kterou jsem po celou dobu třímala v ruce pravé:-) O hledání mobilu, klíčů a stovky dalších věcí raději ani nemluvím. Zdravím na Vysočinu.
To ale nevíte, jaká je radost, když člověk zjistí, že ztratil klíče z děravé kapsy na poli a potom je najde ve schránce v traktoru. No, tam jsem je přece dal proto, že mi před tím vyčnívaly z děravé kapsy. Jenže to už jsem zase dávno zapomněl........ach ta skleróza:-))) zdravím do Prahy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 11. 2009 10:37
Dobrý den, prosím o radu. Vedeme DE a předěláváme koupenou halu na lakovnu. Veškerý stavební mat. účtujeme nedaňově a po kolaudaci zařadíme do majetku a budeme postupně odepisovat. Jen nevím co všechno musím do investic účtovat, jestli i např. umyvadlo, osvětlení, nebo jen stavební materiál a ostatní do režie. Předem děkuji za radu.