Trv.bydl., X místo podn. X OSSZ

• (neregistrovaný)

20. 11. 2009 10:54

Dobrý den, jsem OSVČ - FO. Mám problém s OSSZ. Jako FO musím mít na ŽL trvalé bydliště, nicméně misto podnikání mám zcela jinde. Mám ho uvedeno za ŽL. Na trvalém bydlišti dle ob.průk. nebydlím a ani tam nemám přístup k poště. Mám neustále potíže s OSSZ, která se mnou odmítá komunikovat jinak než na trvalém bydlišti. Nechci platit 150 Kč poště měsíčně za přeposílání-těch cca 3 obálek ročně od sociálky, ale bohužel nemám možnost se dostat k poště, která mi na trv.bydl. chodí. Všude jinde pochopili - kupodivu i na FÚ, že tam nebydlím, a že veškerou korespondenci mají posílat na místo podnikání dle ŽL. Nevíte někdo, jak to vyřídit i na té OSSZ. Vloni jsem měla kontrolu, kde jsem tento problém řešila (protože samozřejmě jsem obálku nedostala) ale načuřená kontrolorka se obtěžovala a zavolala mi na mobil. Načež na kontrole jsme všude nastavili korespondenční adresu na místo podnikání a bylo mi řečeno, že teď už to bude OK. Výsledek je, že jednou příjde na podnikání, jednou na trvalé bydliště. Jde to nějak ošetřit, abych byla ušetřena těchto nepříjemných tahanic? dnes mi bylo opět řečeno, že oni ze zákona musí posílat na trvalé bydliště i kdybych si tam podala 100 žádostí a oznámení, že tam nelze korespondenci zasílat. Že je to nezajímá. a že samozřejmě do vl. rukou se budou chovat jako vyzvednuté a oni nejsou povinni mě shánět kdekoliv jinde. Jenže trvalé bydliště z jiného důvodu v tuto chvíli měnit nemohu. děkuji mnohokrát za vaše rady a zkušenosti

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 11. 2009 11:02

jk. (neregistrovaný)

Re: trv.bydl., X místo podn. X OSSZ
      Nevím, u jaké OSSZ jste hlášená, ale jejich postup je nějaký zvláštní. Jsme účetní firma, která mimo jiné zpracovává mzdy pro zahr.klienta, přihlásili jsme ho na PSSZ, mimo jiné tam předali plnou ke zpracování mezd a všeho ostatního kolem mezd, podepisování a zároveň i přebírání veškerých písemností. A není žádný problém. Veškerá korespondence nám chodí na na jméno naší firmy a na naši adresu , i přesto, že se to týká pro nás cizí firmy. Podle mě je to všechno jenom o lidech a jejich dobré vůli.

• 20. 11. 2009 11:44

Hani (neregistrovaný)

Skuste zmenit OSSZ, přihlaste se podle adresy mista podnikáni. Ted to není nejak vazano.

• 20. 11. 2009 12:00

ma (neregistrovaný)

Jako OSVČ musíte bý přihlášena pouze v místě trv.bydliště.
      Pouze v Praze si můžete sama vybrat pracoviště PSSZ.
      Pokud máte zaměstnance, tak je můžete přihlásit v místě
      provozovny a sebe jako mzdovou účtárnu, ale jen v případě, že tam máte pracoviště mzdové účtárny. Pokud Vám někdo zpravovává mzdy externě, tak zase platí i pro zaměstnance Vaše trvalé bydliště.

• 20. 11. 2009 15:17

Verča1 (neregistrovaný)

je to jedna a táž OSSZ - trv. bydl. je v městě, a firma na vesnici o 5 km dál. Jenže do toho bytu v městě nemáme momentálně přístup, ani do schránky, kam se háže pošta. Kašlu na poštu i úřady, zřizuju si dobrovolně schránku. Snad tohle spadá do této korespondence.

• 20. 11. 2009 16:45

... (neregistrovaný)

>>>>Dobrý den, jsem OSVČ - FO. Mám problém s OSSZ. Jako
      >>>>FO
      >>>>musím mít na ŽL trvalé bydliště, nicméně misto
      >>>>podnikání mám zcela jinde. Mám ho uvedeno za ŽL. Na
      >>>>trvalém
      >>>>bydlišti dle ob.průk. nebydlím a ani tam nemám
      >>>>přístup
      >>>>k poště. Mám neustále potíže s OSSZ, která se mnou
      >>>>odmítá komunikovat jinak než na trvalém bydlišti.
      >>>>Nechci
      >>>>platit 150 Kč poště měsíčně za přeposílání-těch cca 3
      >>>>obálek ročně od sociálky, ale bohužel nemám možnost
      >>>>se
      >>>>dostat k poště, která mi na trv.bydl. chodí. Všude
      >>>>jinde pochopili - kupodivu i na FÚ, že tam nebydlím,
      >>>>a
      >>>>že
      >>>>veškerou korespondenci mají posílat na místo
      >>>>podnikání
      >>>>dle ŽL. Nevíte někdo, jak to vyřídit i na té OSSZ.
      >>>>Vloni jsem měla kontrolu, kde jsem tento problém
      >>>>řešila
      >>>>(protože samozřejmě jsem obálku nedostala) ale
      >>>>načuřená
      >>>>kontrolorka se obtěžovala a zavolala mi na mobil.
      >>>>Načež na kontrole jsme všude nastavili korespondenční
      >>>>adresu na místo podnikání a bylo mi řečeno, že teď už
      >>>>to
      >>>>bude OK. za vaše rady a
      >>>>zkušenosti
      >>>Skuste zmenit OSSZ, přihlaste se podle adresy mista
      >>>podnikáni. Ted to není nejak vazano.
      >>Jako OSVČ musíte bý přihlášena pouze v místě
      >>trv.bydliště.

>je to jedna a táž OSSZ - trv. bydl. je v městě, a
      >firma na vesnici o 5 km dál. Jenže do toho bytu v městě
      >nemáme momentálně přístup, ani do schránky, kam se háže
      >pošta. Kašlu na poštu i úřady, zřizuju si dobrovolně
      >schránku. Snad tohle spadá do této korespondence.
      http://www.cssz.cz/cz/informace/media/tiskove-zpravy/tiskove-zpravy-2009/cssz-zavedeni-datovych-schranek-nema-zadny-vliv-na-dorucovani-prostrednictvim-portalu-verejne.htm

• 22. 11. 2009 11:32

Verča1 (neregistrovaný)

jsem tupější na tyto oznámení. Já jim evidenčáky ap. budu nosit v listinné podobě, ani e-podání nevyužívám. Jde mi o to, aby ONI mně posílali jejich výzvy o doložení, kontrole atd. do schránky. To tam doufám spadá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).