Re: externí účetnictví, audit a odměna?
záleží, jak je položena vaše smlouva a na dohodě s vaším klientem
já bych za to určitě chtěla nějakou odměnu, nechala bych si navýšit měsíční paušál třeba (!!) o tisíc korun s tím, že v tom jsou všechny průběžné činnosti spojené s auditem
a nevím, jak je vaše s.r.o. velké, ale u středně velkých s.r.o. bývá na podzim už předaudit, na jaře audit a mezitím spousta komunikace
smlouvy, faktury, výpisy, dohadky, bonusy, mzdy, reservy, invenstice, majetky, úvěry, konfirmace, odsouhlasování, předvahy, obratovky, dotazníky, inventury atd atd
nezávidím vám, dá to pěknou prácičku....
zadarmo to nedělejte, nezabere vám to den nebo týden...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 11. 2009 11:23
Dobrý den,
zpracovávám externí účetnictví pro jedno menší s.r.o., které se rozhodlo provést dobrovolně audit. Jde mi o to, že mám s firmou uzavřenu smlouvu na měsíční paušál (je uvedeno, že bude zpracováno účetnictví za daný měsíc, přiznání DPH a mzdy). No a teď mi jde o to, že od prosince bude vše procházet auditorská společnost a jelikož s nimi nemám zatím žádnou zkušenost, tak jen z doslechu vím, že auditoři budou po mě pořád něco chtít a mě jde o to, že mi to zabere nějaký čas, se kterým jsem při podpisu smlouvy nepočítala a nevím tedy, jestli si mám za tyto práce pro auditory něco také fakturovat? Jak to funguje u vás?
Děkuji