Externí účetnictví, audit a odměna?

• (neregistrovaný)

20. 11. 2009 11:23

Dobrý den,
    zpracovávám externí účetnictví pro jedno menší s.r.o., které se rozhodlo provést dobrovolně audit. Jde mi o to, že mám s firmou uzavřenu smlouvu na měsíční paušál (je uvedeno, že bude zpracováno účetnictví za daný měsíc, přiznání DPH a mzdy). No a teď mi jde o to, že od prosince bude vše procházet auditorská společnost a jelikož s nimi nemám zatím žádnou zkušenost, tak jen z doslechu vím, že auditoři budou po mě pořád něco chtít a mě jde o to, že mi to zabere nějaký čas, se kterým jsem při podpisu smlouvy nepočítala a nevím tedy, jestli si mám za tyto práce pro auditory něco také fakturovat? Jak to funguje u vás?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 11. 2009 13:31

-vera- (neregistrovaný)

Re: externí účetnictví, audit a odměna?
      záleží, jak je položena vaše smlouva a na dohodě s vaším klientem
      já bych za to určitě chtěla nějakou odměnu, nechala bych si navýšit měsíční paušál třeba (!!) o tisíc korun s tím, že v tom jsou všechny průběžné činnosti spojené s auditem

a nevím, jak je vaše s.r.o. velké, ale u středně velkých s.r.o. bývá na podzim už předaudit, na jaře audit a mezitím spousta komunikace
      smlouvy, faktury, výpisy, dohadky, bonusy, mzdy, reservy, invenstice, majetky, úvěry, konfirmace, odsouhlasování, předvahy, obratovky, dotazníky, inventury atd atd
      nezávidím vám, dá to pěknou prácičku....

zadarmo to nedělejte, nezabere vám to den nebo týden...

• 20. 11. 2009 14:11

Irenka (neregistrovaný)

Re: externí účetnictví, audit a odměna?
      Děkuji za radu. Ani já si to nezávidím :-(
      Přeji pěkný víkend

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).