Re: Kurz pro výpočet DPH
Při poskytnutí služby se zdanitelné plnění považuje za uskutečněné dnem poskytnutí, nebo vystavení daňového dokladu a to tím dnem, který nastane DŘÍVE - viz § 21/5 ZDPH. Přepočet DPH děláte ke dni, ve kterém Vám vznikla povinnost přiznat daň, tedy ke dni uskutečnění zdanitelného plnění, t.j. k 23.10.2009.
Re: Kurz pro výpočet DPH
Datum doplnění údajů je považováno za datum VYSTAVENÍ DD, nikoliv za den uskutečnění zdanitelného plnění. Dokud nedoplníte údaje podle § 31/2 ZDPH, tak máte jenom kus papíru, který není daňovým dokladem a na základě kterého byste si nemohla uplatnit nárok na odpočet.
Povinnost přiznat daň ke dni vystavení DD by vznikla v případě, že by byl vystaven dřív, než byla poskytnuta služba.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
DPP podle zákona o zemědělství a uplatnění slevy na pojistném
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
20. 11. 2009 14:51
Dobrý den, prosím o radu v následujícím případě:
Obdržela jsem fakturu od slovenského dodavatele za "elektronické dodání programového vybavení a jeho aktualizaci", kdy datum dodání služby je 23.10. a vystavení faktury 2.11.. Částka k úhradě 858,- EUR. Používáme denní kurz ČNB. Tzn. že pro přepočet této částky použiji denní kurz k 23.10.09?
Chci se ujistit, zda doklad bude náležet do říjnového přiznání k DPH? (podle data dodání služby)
A jaký kurz použiji pro výpočet DPH?
(zda pro výpočet DPH z výše uvedené částky nemám použít kurz vystavení faktury? Nebo mám použít také kurz ke dni dodání služby, tj. k 23.10.2009?)
Nějak jsem se do toho zamotala.
Moc děkuji za radu.