Re: zaúčtování daru do výnosů
xxx
Do výnosů při čerpání.
Jinak pro kontrolu, .... přijetí finančního daru 241 (261)/.....914
čerpání 914/648
5../2..
OT: Ohromně se mi teď líbí, že přijetí daru musí nejprve schválit zřizovatel. Takže já např. finance "válím" na trojkových účtech a čekám, až se k přijatým dvěma tisícovkám vyjádří rada města... už asi čtyři měsíce, a to jsme ještě museli dárkyni obtěžovat dotazem, zda její jméno lze zveřejnit,... s radou města mlátí asi zvědavost, kdože je tak při penězích...-:))))....
..... a jak řešíte věcné dary? např. hodný tatínek nám přeinstaloval počítač, tudíž jsme si řekli, že to necháme aspoň formou nepeněžního daru... aj aj, to jsme si naběhli. Od května čekáme, že se zřizovatel vyjádří...
Tady ten zbytek OT: berte jako povzdech
Re: zaúčtování daru do výnosů
Díky za odpověď. My jsme sice škola, ale s.r.o., takže dary nemusíme dávat schvalovat. Ale připadalo mi to věcně správnější dát je do výnosů, než na fondy. To vy máte asi chytřeji vymyšlené účtování, když čerpáním je dáváte do výnosů. To by se mi taky líbilo :-)
A ty věcné dary - jednou jsme dostali knihy, tak to bylo jednoduché :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
21. 11. 2009 8:52
prosím je v nějakém případě možné, abychom zaúčtovali přijatý dar do výnosů? Jsme škola a defacto je dar pro nás výnos.