Re: špatně spočítaná nemocenská
Vím, že s tím nemá nic společného. Ale za mnou, mzdovkou,
zaměstnanci chodí pokud se jim nezdá dobře vyplacená nemocenská a já jim to vždy ráda přepočítám. Na OSSZ mají více než dost práce, tak je alespoň zbytečně lidé nezdržují. A můžu říci, že se mi ještě nestalo, že by to z OSSZ bylo špatně spočítáno.
Re: špatně spočítaná nemocenská
já bych zase řekla, že může být příčina v tom, že (jak tazatel psal), byl nemoce celý měsíc a pokud je to od 1. do 31. (to by musel tazatel uvést) a měl pravidelnou pracovní dobu (nikoliv směny), tak mu prvních 14 dní hradí zam-tel náhradu mzdy a to jen za pracovní dny (což je 10, z toho tedy jen 7, protože první 3 dny se marodí zadarmo). Takže tady by mohl být "zakopán pes", protože si třeba tazatel myslí, že mu bude proplaceno celých 31 dní... Třeba ještě tazatel uvede od kdy marodil a jestli pracuje na směny...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
21. 11. 2009 16:24
Dobrý den, chci se zeptat kam se obrátit, když mi špatně spočítali nemocenskou? byl jsem nemocný celý měsíc, ale poslali mi peníze jen za celý měsíc bez 4 dnů. děkuji za odpověď