Re: mimořádný odpis Pohoda
;o) nebudu vas kontrolovat z vypoctu mimoradnych odpisu a predpokladam, ze pocitate dobre. ted to tu bude asi casty dotaz a tak nadhodim jeste jednu myslenku. jste ucetni? ci jeste hur danovy poradce? ;o) co takhle zvazit klasicky odpis. zeby byl vyssi a tudiz pro podnikatele vyhodnejsi? za tohle se u zkousek vyhazuje. klasicky je na tri roky, ale prvni rok odepisete vice, vzhledem k tomu, ze nikdo nevi co bude pristi rok, tak bych v tomto pripade volil radsi klasicky odpis. pocitam dobre?
Zkusila jsem to přepočítat, a je to v tom, že vy jste počítala odpisy za 5 měsíců, ale pohoda za 4 měsíce. Protože počítá až příští měsíc, od uvedení do provozu. V tom to je, jinak odpisy si spočítejte i klasické a uvidíte, co je pro vás lepší. Nashle.....
Asi nechám klasický odpis, když zadám datum pořizení a zařazení stejný, tak to spočítá dobře mimoř. dan. odpis, ale účetní mám o jeden měsíc více. Nebudu to lámat přes koleno, jedná se o jedinou věc v roce, u které by se to nechalo uplatnit, tak to nejchám jednotné. Díky H.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Sociálka znovu opravuje JMHZ, tentokrát snad už odstranila „vážné nedostatky“
Přiznání i přehledy OSVČ musíte podat elektronicky, nově se to týká i „zdravotka“
Senátní výbor podpořil snížení záloh OSVČ, mohlo by k němu dojít od června
DPP podle zákona o zemědělství a uplatnění slevy na pojistném
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
22. 11. 2009 19:12
Prosím o kontrolu výpočtu
zař. sk. 2 mimořádná - PC 1.304.250,- Kč pořízeno 30.07.09, zařazeno 1.8.09. účetní odpis od 08/09
Pohoda mi spočítala mimořádný daňový odpis 260850,--
Myslela jsem, že by mělo být 0,6 x 1.304.250,-- : 12 = 65.212,50 x 5 měs.= 326.062,50
Nevím, jak nastavit v programu a nebo zda je to programem spočítáno dobře. Děkuji H.