Opravdu nikdo neví?
>Prosím Vás zkušené o názory, velmi spěchá, jde o DPH
>měsíčního plátce, čili dnes musí být hotovo, odvedeno.
>Autodopravce, plátce DPH, při převozu nákladu došlo k
>nehodě, náklad byl znehodnocen. Po autodopravci byla
>od zadavatele přepravy žádána náhrada škody za zničený
>náklad a nebyla zaplacena faktura za přepravu.
>Pojišťovna zaplatila dopravci poměrnou část (spoluúčast)
>škody na nákladu a "marného přepravného" - základ bez DPH.
>Jak mám danou fakturu za dopravu zlikvidovat? Měla být
>vůbec vystavena s DPH, když doprava nebyla dokončena?
>Mám jí vystornovat a příjem od pojišťovny dát do
>ostatních zdanitelných příjmů (bez DPH)? Nebo má být DPH
>odvedeno a faktura likvidována z části jako plnění od
>pojišťovny a z části "bez vazby" přes interní doklad?
>Velmi prosím o pomoc!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
23. 11. 2009 9:44
Prosím Vás zkušené o názory, velmi spěchá, jde o DPH měsíčního plátce, čili dnes musí být hotovo, odvedeno.
Autodopravce, plátce DPH, při převozu nákladu došlo k nehodě, náklad byl znehodnocen. Po autodopravci byla od zadavatele přepravy žádána náhrada škody za zničený náklad a nebyla zaplacena faktura za přepravu. Pojišťovna zaplatila dopravci poměrnou část (spoluúčast) škody na nákladu a "marného přepravného" - základ bez DPH. Jak mám danou fakturu za dopravu zlikvidovat? Měla být vůbec vystavena s DPH, když doprava nebyla dokončena? Mám jí vystornovat a příjem od pojišťovny dát do ostatních zdanitelných příjmů (bez DPH)? Nebo má být DPH odvedeno a faktura likvidována z části jako plnění od pojišťovny a z části "bez vazby" přes interní doklad? Velmi prosím o pomoc!!!