a) dohoda o pracovní činnosti - ta se uvádí jako příjem ze zaměstnání dle § 7 - musíte si vyžádat potvrzení od zaměstnavatele a údaje z něj "opíšete" do přiznání
b) rozhodné datum je datum fyzického příjmu peněz ... jako doklad o příjmu slouží bankovní výpis či příjmový pokladní doklad ... evidenci pohledávek (vystavených faktur) však musíte vést taky
Dobrý den,
drobně opravuji pana Říhu - příjem z dohody o provedení práce spadá do dílčího základu daně podle § 6.
Jinak pro uvedení odměny z dohody o provedení práce do daňového přiznání je klíčové, zda Vám zaměstnavatel srazil zálohu na daň nebo srážkovou daň. V prvním případě se do daňového přiznání uvádí, ve druhém případě ne. Platí, že pokud Váš měsíční příjem nepřesáhne 5 000 Kč a nepodepíšete daňové prohlášení, pak Vám zaměstnavatel srazil srážkovou daň.
Přesnou informaci však zjistíte z potvrzení o zdanitelných příjmech od zaměstnavatele.
S pozdravem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
25. 3. 2010 18:52
Dobrý den,
jsem student a část roku (leden až září) jsem pracoval na dohodu o provedení práce a část roku (říjen až prosinec) jsem pracoval na živnostenský list. Můžete mi prosím napsat, jakým způsobem tento fakt rozliším v daňovém přiznání?
V těchto třech posledních měsících roku jsem vystavil 6 faktur. Můžete mi prosím napsat, jaká skutečnost je rozhodující pro přiřazení příjmů do roku 2009. Je to datum vystavení, nebo datum splatnosti nebo datum skutečného zaplacení faktury (datum převodu částky na účet)?
Výdaje uplatňuji paušálně (60%)
děkuji za odpovědi
Pavel