Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 11. 2009 11:23
7.9.2009 jsem měla vystavit zálohovou fa-cena vč. DPH. Na podkladu jsem měla organizaci s českým DIČ s tím, že jde o prodej zboží v České republice.
Splatnost 7.10.2009.
Ale objevila s mi přijatá fa ze Slovenska na montáž našeho dodaného zboží na tu stejnou zakázku - a zjistila jsem, že jde o práce na nemovitosti na Slovensku. Začala jsem pátrat a dopátrala jsem se, že se jedná opravdu o nemovitost na Slovensku, a že dokonce tam pracoval i náš subdodavatel, který nám tuto práci fa s českým DIČ - tuto DPH jsem si nenárokovala, dohodli jsme se s nimi, že nám budou fa bez DPH - na slovenské DIČ-až nám bude přiděleno na a my si DPH budeme nárokovat a hned odvedeme na Slovensku.
Na základě výše uvedených skutečností jsme podali žádost o registraci na Slovensku s počátkem od října 2009.
Zálohová fa nám byla uhrazena v říjnu a teď nevím co mám dělat - DPH, které je v ní uhrazeno patří na Slovensko, ale já ho tam nemůžu odvést, protože nemám DIČ / opravila bych onu vystavenou zálohovou fa/. Tajně doufám, že nás zaregistrují jako čtvrtletní plátce, takže bych měla na odvod DPH čas.
Takže v podstatě tím, že mi nebyli včas podány informace o tomto obchodu mám vystavenou fa českému odběrateli s českým DIČ, uhrazenou zálohu, ale Českému státu v podstatě toto DPH nepatří, protože nemovitost je na Slovensku a na Slovensku nejsme zatím registrovaní-čekáme na přidělení Dić.
Předání díla zatím není, takže bych měla DPH odvést na základě dokladu o přijaté platbě.
Poradí mi prosím někdo? Přemýšlím správně? Nebo co s tím?