DPH -Slovensko

• (neregistrovaný)

23. 11. 2009 11:23

7.9.2009 jsem měla vystavit zálohovou fa-cena vč. DPH. Na podkladu jsem měla organizaci s českým DIČ s tím, že jde o prodej zboží v České republice.
    Splatnost 7.10.2009.

Ale objevila s mi přijatá fa ze Slovenska na montáž našeho dodaného zboží na tu stejnou zakázku - a zjistila jsem, že jde o práce na nemovitosti na Slovensku. Začala jsem pátrat a dopátrala jsem se, že se jedná opravdu o nemovitost na Slovensku, a že dokonce tam pracoval i náš subdodavatel, který nám tuto práci fa s českým DIČ - tuto DPH jsem si nenárokovala, dohodli jsme se s nimi, že nám budou fa bez DPH - na slovenské DIČ-až nám bude přiděleno na a my si DPH budeme nárokovat a hned odvedeme na Slovensku.

Na základě výše uvedených skutečností jsme podali žádost o registraci na Slovensku s počátkem od října 2009.

Zálohová fa nám byla uhrazena v říjnu a teď nevím co mám dělat - DPH, které je v ní uhrazeno patří na Slovensko, ale já ho tam nemůžu odvést, protože nemám DIČ / opravila bych onu vystavenou zálohovou fa/. Tajně doufám, že nás zaregistrují jako čtvrtletní plátce, takže bych měla na odvod DPH čas.

Takže v podstatě tím, že mi nebyli včas podány informace o tomto obchodu mám vystavenou fa českému odběrateli s českým DIČ, uhrazenou zálohu, ale Českému státu v podstatě toto DPH nepatří, protože nemovitost je na Slovensku a na Slovensku nejsme zatím registrovaní-čekáme na přidělení Dić.

Předání díla zatím není, takže bych měla DPH odvést na základě dokladu o přijaté platbě.

Poradí mi prosím někdo? Přemýšlím správně? Nebo co s tím?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).