Re: Pracovní neschopnost a přechod do ID
to je divné, že bylo ukončení PN vystaveno s takovým předstihem (asi byste měla dát k potvrzení OSSZ, protože je to více než 3 dny)
Měli jste poslat dotyčného zam-ce k závodnímu lékaři, aby rozhodl, zda dotyčný může nebo nemůže vykonávat dosavadní práci
buď se měl na uk. PP dohodnout a PP 30.10.09 ukončit nebo měl (pokud by mu to lékař dovolil) nastoupit do zaměstnání
takže buď mu budete vykazovat neomluvenou absenci nebo antidatujete (zam-ec) žádost o nepl. volno od 31.10. do určitého dne, pokud tedy s tímto řešením souhlasí za-tel a dohodnete se třeba na uk. PP
omlouvám se, špatně jsem přečetla datumy
tak to nevím, co s tím, protože neplac. volno nepřichází tedy v úvahu (protože v té době, co by teoreticky žádala, ještě neměla ukončenou neschopenku), neoml. absenci asi také ne, ale co by měla tedy na ty dny mít, když nechodila do práce? Nejlepší by bylo se domluvit a uk. PP toho 30.10.09. Pokud máte hotovou uzávěrku za říjen, tak už to asi opravdu nejde udělat.
snad poradí někdo jiný
je divné, že o ID rozhodli až tak pozdě (poslala jste včas upozornění na uk. podp. doby?), protože neschopenka by neměla být ukončena zpětně s takovou prodlevou
Já si myslím, že zaměstnankyně požádala pozdě o přiznání ID, proto rozhodli tak pozdě (mají na to snad 4 měsíce?).A oni rozhodli zpětně ode dne po ukončení podpůrčí doby. A lékař pro změnu ukončil PN ke dni ukončení podpůrčí doby.Neměla třeba ještě nevybranou dovolenou z r.2008?
Tak případ myslím vyřešen: Dnes jsem volala na OSSZ jestli skutečně byl PID přiznán a od kdy. (jinak OSSZ Vás nikdy sama od sebe nebude informovat :) Takže PID je od 12.10. 09, ale výplata začne bežet až 31.10.09. Naštěstí je 31.10.09 sobota, takže nemusím řešit co v ten den zam. má a přepočítávat odvody, protože říjen mám uzavřený. Od 1.11.09 si zam. vyčerpá dovolenou z roku 2008 a ukončíme PP. Takže nakonec v podstatě jednoduché :) Ale zkušenost jak krásně vázne komunikace mezi úřady, podniky a zaměstnanci. Všem moc děkuji za reakce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 11. 2009 12:32
Prosím o radu jak postupovat:
Zam. je v PN od 31.10.2008. Na základě rozhodnutí OSSZ nebyla prodloužena podpůrčí doba a proto jsem vyplatila nemocenskou do 30.10.2009 (rozhodnutí bylo doručeno 11.11.2009). Dnes zam. přišla z OSSZ, kde bylo údajně rozhodnuto o přiznání PID od 31.10.2009. Rovněž předložila ukončení PN vystavené dne 23.11.2009 v datem prace schopen od 31.10.2009. Co se bude zaměstnankyni vykazovat, když je stále v pracovním poměru? Po uzavření mezd v říjnu nevím jestli mi software dovolí zpětně ukončit PP k 30.10.2009. Děkuji