Re: Ručitel
No nevím, ale myslím, že účet měl být zablokován už při úmrtí majitele účtu - tj. v den, kdy se to banka dověděla. Také ten kdo peníze vybral - musí být bance znám - pokud měl dispoziční právo ... a pokud neměl tak kartu použil podvodně - tj. po smrti majitele účtu. Máte nějaké písemné doklady o komunikaci s bankou a o tom že banka o úmrtí věděla? Pokud ne tak se odvolávejte na jednání a konkrétně označte osobu, se kterou jste jednal. Ihned bych napsala stížnost - podání a ne na pobočku ale na ředitelství - tak jak to píšete - to opravdu nehoráznost. Ještě bych doporučila - opravdu pročíst a prostudovat - jako ručitel jste určitě podepisoval a obdržel doklad o ručitelství i s podmínkami ... Možná bych ještě zkusila kontaktovat rodinu s vysvětlením co se stalo .....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 11. 2009 19:54
Jsem ručitelem kontokorentního účtu. Majitel nikdy po dobu čerpání neměl problémy se splácením. Letos v lednu bohužel žemřel. V červnu mě obeslala banka jako ručitele o úhradu poplatku za vedení účtu 98,-kč. Po osobní návštěvě na pobočce, mi vedoucí ujistil, že případ vyřeší a já vložil 200,- kč na účet, aby se předešlo dalším výzvám. V září mi přišla další výzva k uhrazení 115.-kč. Opět jsem navštívil pobočku. Z výpisu který vedoucí pobočky, přinesl, bylo patrné, že majitel účtu po smrti zanechal účet s kladným zůstatkem, ještě mu byl zaslán důchod. V březnu , patrně někdo z pozůstalých, vybral kreditní kartou tento účet do debetu. Domluvil se na zrušení ůčtu. Dnes v listopadu mi přišla "výzva ručiteli k zaplacení před podáním žaloby" již na částku 11 425,58 kč.
Prosím o radu a pomoc.
děkuji T.Pokorný