Re: Takže ÚP se nepočítá?
Počítá se jen doba nemocenského pojištění, což doba registrace na ÚP není....
Pokud není nárok na mateřskou (PPM), pak si nemůžete ani vybrat rychlost RP - bere se automaticky 4 roky.
Katuško a co když nastoupím...
Katuško a ještě se vás zeptám:
Když nyní nastoupím, odpracuji např 2 měsíce, poté otěhotním a až do porodu budu na neschopence(rizikové těhotenství)- v tom případě,pokud logicky přemýšlím, by se mi už měla mateřská počítat z těch dvou měsíců,nebo?
Protože 270 dní splním a poslední příjem byl tento...co si o tom myslíte?
Lenča
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 11. 2009 10:34
Mohl by mi moc prosím někdo poradit?
Před 7 lety se mi narodil syn, poté jsem se starala plně o babičku(jako péče o osobu blízskou), když jsem znovu otěhnotněla, oznámila mi sociálka, že nedostanu mateřskou, jelikož nemám odpracováno 270 dní před porodem.
Nyní je mému 2 synovi 3,5 roku,(babička před 2 rokama zemřela) pobírám RP do 4 let věku dítětě a chtěla bych ještě jedno miminko.
Můžete mi poradit, co udělat, abych dostala mateřskou? Např. započítává se do toho doba na ÚP?
Práci nemohu vzhledem k tomu, že nemá školku pro malého sehnat, takže hledám jinou možnost, moc děkuji za každou vaši radu!
Lenča