Pojistná událost

• (neregistrovaný)

24. 11. 2009 11:35

Dobrý den, pronajímáme auto, ve smlouvě je spoluúčast podnájemce 5%, zabýváme se servisem aut, tak jsme auto opravili a fakturu poslali do pojišťovny, ta nám proplatila fakturu bez DPH, podnájemce zaplatil oněch 5% z částky fakturované bez DPH a zbytek faktury i s DPH mi tu visí a nevím jak zaúčtovat.
    Vystavili jsme fa 311/688
    Úhrada od pojišťovny 221/311
    Úhrada od podnájemce 221/311
    Zbytek vč. DPH 548/311 a 343/311
    Zbytek by chtěl asi ještě započíst s nějakým ID, ale to už si rady nevím.
    Může prosím někdo znalý poradit s účtováním?
    Děkuji mnohokrát.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 11. 2009 12:46

promis (neregistrovaný)

Re: Pojistná událost
      Pokud je vozidlo Vaše a oprava byla ve vaší režii (tj. máte vlastní autoservis), tak faktura měla být vystavena bez DPH. Vám také vznikla škoda pouze ve výši bez DPH. Takže by bylo asi lepší vystavit interní dobropis na původní fakturu a následně vystavit novou fakturu na výši bez DPH. Úhrady by pak měly být vyrovnané.

• 24. 11. 2009 12:50

LLL (neregistrovaný)

Super, děkuji, zní to logicky a udělám to tak, pak mi ještě tedy zbude částka bez DPH, protože spoluúčast podnájemce je jen 5%, takže těch zbylých 5% nám nikdo neproplatí. Dám to tedy do provozních nákladů?
      Děkuji

• 24. 11. 2009 12:55

promis (neregistrovaný)

Ano, to je Váš podíl na pojistné události, pokud máte ve smlouvě podíl nájemce jen 5 %. I když bych z mého hlediska chtěla úhradu do celé škody, když nehodu zavinil. Ale to je můj názor. Vy se řídíte smlouvou.

• 24. 11. 2009 13:52

LLL (neregistrovaný)

Ano, musíme, to by s námi pěkně vyběhli:-). Děkuji moc a pěkný den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).