Re: zápočtový list + DPP + OSVČ
>Dobrý den,
>můžete mi prosím někdo ujasnit co všechno mám uvést do
>zápočtového listu když jsem od 1.1.96 zaměstnaná u
>jednoho zaměstanavatele ale:
>od 4.8.2006 - 15.2.07 - PPM
>16.2.07 - 19.9.09 - RP
>20.9.09. - 19.9.2010 - neplacené volno (péče o dítě do
>4 let)
>v době 01 - 08/2008 - mám na DPP (stejný
>zaměstnavatel) - hrubý výdělek 9.800,- (čistá mzda byla 8.330,-)
>a od 1.1.2009 - jsem ještě vedená jako OSVČ ale
>myslím že tohle se asi do ZL neuvádí když se jedná o
>potvrzení o zaměstnání - nebo se mýlím?
>výpověď je ke dni 30.11.09 a já teď absolutně nevím co
>s tím. A to už mi vůbec není jasný jestli mám nějakou
>nevyčerpanou dovolenou a podobně.....
>(Jsem jediný zaměstnanec a můj šéf nějak nejeví ochotu
>se tím zabývat...)
>Moc děkuji za ochotu
Dle mého by na zápočťáku mělo být uvedeno následující:
1. zaměstnán od 01.01.96 do 30.11.2009
2. Doba nemoci rok zpět
3.´ˇCistá mzda 8330,-
Veškerá Vaše "historie" bude kromě DPP a OSVČ uvedena na evidenčním listě, který zaměstnavatel odevzdává každoročně na OSSZ, Vy byste měla dostat kopii
>
Do potvrzení o zaměstnání uvedete dobu zaměstnání od 1.1.96 do 30.11.09 (pokud ten den končí Váš pracovní poměr). Žádné údaje ohledně výdělků nebo nemocí tam neuvádíte. Čistý měsíční výdělek (ve Vašem případě bude pravděpodobný, tzn. že určíte hrubý a za použití aktuálních % a slev spočítáte čistý) uvedete na zvláštní potvrzení. Ale ÚP stejně bude chtít potvrdit svůj formulář a také uvést, která doba zaměstnání byla či nebyla dobou důchodového pojištění (abyste měla nárok na podporu, musíte být důchodově pojištění 12 měsíců v předchozích 3 letech). Takže - z DPP pojištěna nejste a doba rodičovské dovolené ani doba nepl. volna není dobou důchodového pojištění. Ale pokud jste pečovala o dítě do 4 let, bude to náhradní doba pojištění. Na ÚP budou chtít vidět kopie ELDP a také zřejmě doložit tu péči o dítě.
no to snad mám vše v pořádku, kopie ELDP + péči /pokud jsou to doklady co mám od sociálky ohledně mateřské a rodičovské) - tak Vám MOC DĚKUJI a já jdu bojovat .... :o)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 11. 2009 11:38
Dobrý den,
můžete mi prosím někdo ujasnit co všechno mám uvést do zápočtového listu když jsem od 1.1.96 zaměstnaná u jednoho zaměstanavatele ale:
od 4.8.2006 - 15.2.07 - PPM
16.2.07 - 19.9.09 - RP
20.9.09. - 19.9.2010 - neplacené volno (péče o dítě do 4 let)
v době 01 - 08/2008 - mám na DPP (stejný zaměstnavatel) - hrubý výdělek 9.800,- (čistá mzda byla 8.330,-)
a od 1.1.2009 - jsem ještě vedená jako OSVČ ale myslím že tohle se asi do ZL neuvádí když se jedná o potvrzení o zaměstnání - nebo se mýlím?
výpověď je ke dni 30.11.09 a já teď absolutně nevím co s tím. A to už mi vůbec není jasný jestli mám nějakou nevyčerpanou dovolenou a podobně.....
(Jsem jediný zaměstnanec a můj šéf nějak nejeví ochotu se tím zabývat...)
Moc děkuji za ochotu