Re: Krácení dovolené
Do zameškaných dnů se počítají: pracovní dny toho pracovníka, ve kterých marodil, měl ošetř., nepl. volno nebo rodičovskou dovolenou a dny svátků v jeho pracovních dnech, které promarodil, měl v nich ošetř., nepl. volno nebo rodičovskou. Takže když pracuje od pondělí do pátku a celý říjen promarodil, má zameškaných 22 dnů (tj. 21 pracovních plus 1 svátek).
Re: Krácení dovolené
Odpracovaný den=výkon práce se považují i některé náhradní doby např. mateřská,dovolená, svátek
§223 ZP krácení dovolené Jestliže zaměstnanec splnil podmínku odpracování 60 dnů, neodpracuje v tomto kal. roce pro překážky v práci (KTERÉ SE NEPOVAŽUJÍ ZA VÝKON PRÁCE) určitou dobu, dovolená se krátí a to za prvých 100 tatko zameškaných.........
Myslím si, že do krácení se svátek nepočítá, bylo mi to řečeno i na inspektorátu práce .........
Prosím ať se vyjádří i ostatní a vyvedou mě případně z omylu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
24. 11. 2009 11:57
Dobrý den,
mám velkou prosbu. Dovolená se krátí za 100 zaměskaných dnů o 1/12 a pak za každých 21 dnů o další 1/12. Moje prosba spočívá v tom, zda se do neodpracovaných dnů započítávajlí i svátky nebo zda se počítají skutečně odpracované dny.
Děkuji předem za odpověď
Milena