Re: paypal x banka
Můžete v bance proúčtovat jako úhradu FD, jen je v tom trošku zádrhel, protože faktury hodí občas se zpožděním a musí se dodatečně doplnit párovací symbol fa (kvůli saldokontu). My účtujeme v bance na 314 (pár.symbol IČ společnosti) a došlou fa proúčtujeme proti tomuto účtu.
My také občas nakupujeme přes paypal. Úhrada se provede např. 5. v měsíci a daňový doklad na zboží nám přijde až 28. v měsíci někdy i další měsíc. Takže platbu v bance musím nějak proúčtovat.
My účtujeme na 321 a program my umožní vrátit se zpět a doplnit číslo faktury (pro párování 321), když faktura dojde.
Můžete v bance platbu účtovat i na 314 (samozřejmě bez nároku DPH) a došlou fa pak proúčtujete místo na 321 tak na 314.
Rozhodnutí je na Vás.
já si myslím, že není důležité, jak to z účtu odešlo (paypal, elektronický příkaz, papírový příkaz, inkaso, automatické strhnutí banky (třeba úrok) ) ale důležité je, že máte odchozí platbu, kterou musíte zúčtovat, tak buď na 321 nebo si pomoci nějakou jinou trojkou a pak to proúčtovat
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 11. 2009 12:50
Dobrý den,
potřebovala bych radu, vysvětlení.
Na výpise z banky vidím výdej 712 Kč - platební karty, paypal. Dostala se mi do ruky i fa, která byla takto hrazena.
Jen si teď nevím rady s účtováním. Je mi jasné, že tuto fa zavedu klasicky do účetnictví, ale nevím, jak postupovat s účtováním banky.
Předem děkuji za odpověď.