Re: proplacení nevyčerpané dovolené?
Pokud ukončil PP už 30.4.2009 , tak jste mu dovolenou měla proplatit už v tom dubnu. Ale pokud jste pracovní smlouvu dodatkem jen prodloužili a zároveň provedli změnu délky pracovní doby a končí 31.12.2009 tak proplatit při výstupu ve 12/2009. Je někdo jiného názoru?
Také bych to tak udělala, pokud byl pracovní poměr jen prodloužen. Nepíšete, zda byl ukončen a uzavřen nový.
Protože se za nepřetržité trvání pracovního poměru považuje i skončení dosavadního a bezprostředně navazující vznik nového pracovního poměru zaměstnance k témuž zaměstnavateli, tak podle mne nemůže žádat o proplacení dovolené z přechozího PP, ale bude normálně tuto dovolenou čerpat nyní, samozřejmě ale s náhradou za 4 hodiny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
24. 11. 2009 13:29
Zaměstnanec ukončil PP ke dni 30.4.2009. Dovolenou za tuto dobu
nevyčerpal. Od 1.5. do 31.12.2009 pracuje na 4 hod. denně a nyní v listopadu po mně chce, abych mu proplatila nevyčerpanou dovolenou za první 4 měsíce letošního roku. Mám zmatek v tom, z jakého průměru dovolenou proplatit?
Děkuji za odpověď.